23 YILDA 400 BİN AĞAÇ DİKTİ
Çorum’un Sungurlu İlçesi’nde ikamet eden Çakır Dayı, Türkiye’nin hatta Dünya’nın çeşitli yerlerinde diktiği fidanlarla tanınıyor. Doğa dostu Mehmet Kurman 23 yılda Edirne’den Kars’a otoyol kenarları, şehir merkezleri ve şehir estetiği için gerekli olabilecek her alana fidan dikmiş. Mısır, Arabistan ve Yemen dahil bir çok ülkeye şimdiye kadar 400 bin fidanı toprakla buluşturmuş. İlerleyen yaşına rağmen hayatını çevreyi koruma ve ağaçlandırmaya adayan Mehmet Kurman, orman katliamlarına ve çevreyi kirletenlerle de tepki gösteriyor.
Ağaçların kendisi için bir evlattan farksız olduğunu dile getiren Mehmet Kurman, ömrünün sonuna kadar doğaya katkıda bulunmaya devam edeceğini ifade etti. İnsanları yeşil kentler kurmaya ve ağaçlandırmaya davet eden Kurman, "Ağaçlar ve ormanlar insanlığın can damarı. Eğer ormanlar yok olursa bizim temiz oksijen almamızı sağlayan bir olguda ortadan kalkmış olur. Onun için tüm insanlık ağaçlandırmaya önem vermelidir" dedi.

İSLAM DİNİ AĞAÇ VE CANLIYA ÖNEM VERMİŞTİR
Ziyarette ağaç sevgisinin önemine değinerek dinimizde ağaç ve canlılara kıymet vermenin önemli olduğunu belirten Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’de, “Dinimizde ağaç sevgisi son derece önemlidir. Böyle hayırlı bir işe gönül verdiği için Çakır dayımıza teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin hadislerinde de sıkça yer verdiği ’müslümanlardan bir kimse bir ağaç dikerse o ağaçtan yenen mahsul mutlaka onun için sadakadır. Yine o ağaçtan çalınan meyve de onun için sadakadır. Vahşi hayvanların yediği de sadakadır. Kuşların yediği de sadakadır. Herkesin ondan yiyip eksilttiği mahsul de onu dikene ait bir sadakadır. Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı Allah tarafından mükafatlandırılır” sözlerini hatırlattı. Bu düsturdan ve duruştan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi ve bu yolda ilerleyen herkese elimizden gelen tüm imkanları seferber edeceğimizin bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim