Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, yaptığı açıklamada, kurumun, ulusal meslek standartlarının belirlenmesi, bu standartlara bağlı olarak mesleki yeterliliklerin belirlenmesi ve bireylerin belgelendirilmesi, mesleki eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük edilmesi gibi temel görevlerinin olduğunu, MYK tarafından Resmi Gazete’de toplam 611 adet meslek standardı yayınlandığını ve Kurumca yetkilendirilen 41 sınav ve belgelendirme merkezi aracılığıyla sınav belgelendirme işlemleri yürütülmekte olduğunu ifade etti.
MYK Başkan Yardımcısı Karaman, ayrıca tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında inşaat, otomotiv, enerji ve metal sektörlerinde 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun 26 Mayıs 2016 itibariyle başlayacağını, bu tarihten sonra 40 meslek dalında Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanların çalıştırılamayacağını, Kurum tarafından yetkilendirilen sınav belgelendirme merkezlerinde gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kişilerin belge masrafı ve sınav ücretlerinin ise İşsizlik Sigortası fonundan karşılanacağını belirtti.
Metin Karaman Kimdir?
1979 yılında Sungurlu’da doğdu. İlkokulu Sungurlu Cumhuriyet İlkokulu’nda, Ortaokulu Sungurlu Fatih Ortaokulu’nda, Liseyi Amasya Gökhöyük Ziraat Meslek Lisesi’nde tamamladı. 2001 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bahçe Bitkileri-Seracılık Bölümünden, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2013 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.
Giresun, Yozgat ve Sivas Tarım İl Müdürlüklerinde teknik eleman ve idareci olarak görev yaptı. 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanlığına İdari ve Mali İşler Daire Başkanı olarak atanmış olup, Ocak 2016’da Kurum Başkan Yardımcısı olarak atandı. Yurtiçinde ve Yurtdışında çok sayıda mesleki, teknik ve idari kurslara katıldı. Evli 3 çocuk babasıdır.
(sungurlugündem)
Editör: TE Bilisim