Örnek uygulama ile; camiye namaz kılmaya çorapsız ve ıslak ayakla gelenlere, hayırsever işadamı tarafından temin edilen ücretsiz çorap veriliyor. Böylece camiye çorapsız girilmesi, mantar türü hastalıkların bulaşması ve halıların kokması önlenirken, daha hijyenik ve daha temiz bir ortam sağlanması hedefleniyor.
Yeni Hayat Cami Dernek Başkanı Şeref Çırakoğlu, isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir işadamının temin ettiği çorapları caminin girişindeki sepete ihtiyaç sahiplerinin alması için koyduklarını söyledi.
Çırakoğlu, "Hayırsever işadamının talebi doğrultusunda caminin girişine bir çorap sepeti yerleştirdik. Sepetin içinde işadamı tarafından sürekli çorap bulundurularak bu uygulamayı başlattık. Uygulamadan vatandaşların yararlanması için camiye çorapsız ve ıslak ayak ile girilmemesi konusunda cemaati uyarıyoruz.” dedi.
Camide başlatılan sepette çorap uygulamasıyla ilgili cemaatten çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Çırakoğlu, “Sepet içerisinde hayırsever işadamı tarafından sürekli çorap bulunuyor. Böylelikle camiye çorapsız gelen veya çorabı kirli olan kardeşlerimiz camiye girmeden çorabını buradan alıp giyerek camiye giriyor ve ibadetini yapıyor. Çorap da kendisinin oluyor. Camiye gelen insanlardan maddi imkanlarından dolayı çorap alamayacak kadar zor durumda olan kardeşlerimiz de çorap ihtiyacını buradan çorap alarak karşılayabiliyor. İhtiyacı olan herkes camimizde bulunan çorap sepetinden bir çift çorap alıp ihtiyacını karşılayabiliyor. Böylelikle camimizi daha temiz ve hijyenik tutmaya çalışmaktayız” diye konuştu.
Yeni Hayat Cami Dernek Başkanı Şeref Çırakoğlu, camilerinde bu uygulamayı başlatan hayırsever işadamına cami cemaati adına teşekkür etti.
(sungurlu gündem)
Editör: TE Bilisim