Devlet Bahçeli’nin Türk milliyetçilerinin gurur kaynağı olduğunu belirten Şahiner, “15 Temmuz öncesi ve sonrasında kardeşliğimiz üzerinde oynana oyunlara, milleti birbirine kırdırmaya hevesli ne kadar çevre varsa hepsinin heveslerini kursağında bırakan durum; Liderimiz Devlet Bahçeli’nin son derece isabetli açıklamaları ve ülkücü hareketi karanlık sokaklardan uzak tutarak, Türkiye’yi her türlü kargaşadan koruması olmuştur. Yediden yetmişe, ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana taraf olan herkes, Sayın Genel Başkanımız ve MHP’nin bu erdemli, kontrollü ve son derece kudretli duruşunu takdirle karşılamıştır. Bir konunun iyi bilinmesi gerekir” dedi.
MHP, TÜRKİYE’NİN SİGORTASIDIR
MHP’nin Türk milletinin birliğinin teminatı, bunun karşısında olanların ise aşılmaz bulduğu tek engeli olduğunu kaydeden Abdulkadir Şahiner, şöyle konuştu: “Ülkeyi ve milleti bir arada tutacak siyasi ve sosyolojik tecrübelerin hepsine sahiptir ve bu anlamda kimsenin gücünün yetmeyeceği, MHP ile boy ölçüşemeyeceği zengin bir birikimi vardır. Sadece fikri olarak değil, Türkiye ve bölgenin kodlarını tayin edebilecek pek çok gelişmeyi MHP ‘yaşayarak’ tecrübe etmiş, bin yıllık kardeşlik bağının asla sarsılmamasında karar kılmış ve bu yönde milletle sözleşmiştir.
Demokrasi dışı her türlü çaba ve eylemin millete zarar verdiğini, yine herkesten çok MHP bilmekte ve Türk milletinin meselelerini çözmede demokrasi geleneğimizin sürdürülmesinde ısrar ederek, bundan da taviz vermemektedir. Tarihi ve siyasi açıdan her dönemde hareketli olan coğrafyamızda, MHP’nin Türkiye’nin varlığına, kardeşliğimize, birliğimize halel getirecek tüm eylem ve çabaları, herkesten önceden fark etmesi ve milleti uyararak tedbirlere dikkat çekmesi ise ülkemizin dirliğine küçümsenemeyecek derecede büyük bir katkıda bulunmaktadır.
Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş’ in yolundan ilerleyen Sayın Genel Başkanımız, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben’ anlayışını Türk milliyetçilerinin ilkesi haline gelmesini sağlayarak, son derece ufku geniş, temeli sağlam yeni bir yolu Türk demokrasisine kazandırmıştır. Bu duruş, Türkiye’de tıkanan her siyasi denklemi çözmedeki en güçlü formül olmuştur. ‘’Önce ülkem ve milletim’ düsturu ile ülkemizin zor günler geçirdiği dönemlerde devletin yanında yer alarak dik bir duruş sergileyen Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Türk milliyetçilerinin gurur kaynağı olmuştur.”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim