Kısıtlı imkanlarla en iyi hizmeti verebilmek için çaba sarfettiklerini anlatan Başkan Şahiner, belediyenin personel açısından da yetersiz olduğunu bu konuda İşkur aracılığı ile işçi temini istediklerini vurguladı. Daha küçük ilçelere 50-60 çalışan verilebilirken Çorum’un en büyük ilçesi olan Sungurlu’ya 10 civarı işçi verildiğini kaydeden Şahiner, bu sayının artırılmasını istedi.

Toplu taşıma konusunda daha önce yetersiz araçlarla hizmet verildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, 6 adet sıfır toplu taşıma aracı aldıklarını, daha önce iki biletle gidip gelen öğrencilerin getirilen sistem ile bir biletle okula gidip gelebilir hale geldiğini dile getirdi. Kapalı Pazar yerinin yanlış projelendirilmesi nedeniyle iptal edildiğini ve 700 bin lira maliyetle yeni Pazar yerinin yapıldığını bunun dışında hayvan pazarının da kapalı hale getirildiğini belirten Şahiner, her mahallede kültürevi projesini de hayata geçirerek bunlardan ilkini Akçay Mahallesine yaptıklarını söyledi.

Sungurluların her şeyin en güzeline layık olduğunu belirten Başkan Şahiner, Sungurlu’nun hiçbir mahallesini sokak araları da dahil asfaltsız bırakmadıklarını anlattı.

Sungurlu altyapısı için 45 milyon liralık bir yatırıma ihtiyaçları bulunduğunu ve bunun için belediye imkanlarının yeterli olmadığını belirten Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, bu sıkıntının da zamanla üstesinden gelmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Sorunların ilk elden ve çabuk ulaştırılabilmesi için whatsapp hattı oluşturduklarını da anlatan Belediye Başkanı Şahiner, 0542 767 0019 numaralı telefona sorunun çekilip gönderilmesi durumunda sorunun birlikte çözüme kavuşturulabileceğini ifade etti.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim