Memleket seçim havasına iyice ısınırken yazılan çizilen haberlerin ve yazıların büyük bölümü seçim konusu oluyor. İş böyle olunca okur da bizden gündemi takip eden yazılar bekliyor.
Evet, gündemimiz yaklaşan seçimler ama adayları çekiştirmek değil. Bu konuda tavrım her zaman olduğu gibi öncelikle Çorum ve sonra bütün güzel ülkemizde çalışkan, dürüst herkesi kucaklayan adayların kazanması temennisidir.
Katakulli işlerle değil halkın sevdiği, halkını kucaklayan adayların ipi göğüslemesini temenni ederim.
Bazen bazılarının kulağına hoş gelmese de, ben doğru bildiklerimi gündeme getirmeye devam edeceğim.
Şimdi ticaret erbabının içinde bulunduğu durumu,
Esnafın sıkıntısını,
Elde kalan tarım ürünlerini ve üreticiyi dile getirelim. Ülkemizde mutlu azınlığın mutsuz çoğunluğu idare ettiğini, sosyal alanda sıkıntıların bulunduğunu, gelir dağılımında büyük uçurumlar oluştuğunu hepimiz yaşamaktayız.
Kendimize soralım!
Aday adaylarını çekiştirmenin, adayları karşı karşıya getirmeye çabalamanın, manşetleri sadece bunlarla doldurmanın acaba etrafımızda yaşayan işsizlere faydası var mı? Evine odun-kömür alacak parası olmayan garibana faydası var mı? Elektrik faturalarındaki kabarıklığı azaltacak? Çiftçinin çürüyen malını mı değerlendirecek?
Dünyanın en pahalı akaryakıtını ucuza mı kullandıracak?
Rüşvet, yolsuzluk işine bulaşanlar ceza mı alacak?
Biz yazarların görevi aday adaylarını ve adayları özgeçmişleri ile vatandaşa tanıtmak olmalıdır.
Sungurlu ve CHP başlıklı yazımın içeriği; Sungurlu’da CHP Belediye Başkanı adayı olan Sayın Cemil Çobaner. Çobaner’i rahmetli İlhan Sarualtun sayesinde tanımıştım. SUNKADER ile ÇORSİAD’ın ortaklaşa hazırladığı AB projesi ( kadın istihdamı) sırasında sık sık görüşmüştük.
Daha sonra ÇORSİAD üyesi olan, çok saygı duyduğum Atilla Yalçınkaya’nın vasıtası ile Çobaner ile tanışıklığımız ilerledi. Sungurlu’da CHP’den Belediye Başkan adayı olduğunu duyduğumda çok sevindim.
Sungurlu topraklarında doğup büyüyen, her kesime eşit mesafede olan, iş yeri ilişkileri, halkla olan diyaloğu, yerleşik yaşayanlar tarafından takdir ile karşılanan Çobaner, her siyasi görüşten insanla anlaşabilen yapıya sahiptir.
Bu arada CHP Sungurlu teşkilatını da kutlamak gerekir. Bu süreç içinde bir ilk yaşanmış, parti içi muhalefet hiç yaşanmadan, yönetim, delege ve sempatizanların olumlu yaklaşımı ile tek aday çıkarılmıştır.
Yolun açık olsun Çobaner .
Her Gününüz Güzel Olsun.