Sinop’ta düzenlenen Anadolu Yıldızları (ANALİG) Yıldızlar (kız-erkek) Yüzme Grup Birinciliği’nde Çorum’u temsil eden kız ve erkek takımları ilk 6’ya girerek yarı final grup birinciliğine yükseldi.

İki gün süren grup birinciliğine, kızlarda Çorum’un yanı sıra Samsun, Bolu, Kastamonu, Karabük, Bartın, Düzce, Amasya, Zonguldak ve Sinop, erkeklerde ise, Çorum’la birlikte Samsun, Bolu, Karabük, Amasya, Kastamonu, Düzce, Sinop, Bartın ve Zonguldak mücadele etti.

Çorumlu yüzücüler gerek takım, gerek bireysel yarışmalarda önemli dereceler elde ederken, erkek takımı ikinci, kız takımı ise üçüncü olup yarı final grup birinciliğine yükseldi.

Müsabakalar sonunda, kızlarda ve erkeklerde ilk 6 sırayı alan takımlar yarı final grup birinciliğine yükseldi. Bu doğrultuda, kızlarda, Samsun birinci, Bolu ikinci olurken, Çorum üçüncülüğü elde etti. Dördüncü olan Kastamonu, beşinci olan Karabük ve altıncılığı elde eden Bartın da yarı final grup birinciliğine yükselen diğer iller oldular.

Erkeklerde ise, Samsun’un ardından Çorum ikinciliği elde etti, Bolu üçüncü, Karabük dördüncü, Amasya beşinci, Kastamonu da altıncı olarak yarı final grup birinciliğinde mücadele etme hakkı kazandı.

Yarı final grup birinciliği önümüzdeki ay Samsun’da yapılacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim