Çorum Belediyespor’un 9 yıl kulüp başkanlığını yaptığını hatırlatan Gül, “Normalde genel kurula katılmayacaktım ama veda etmem gerekir diye düşündüm. 9 yıldır severek yaptığım kulüp başkanlığı görev süresinde güzel anılarım var. Profesyonel kulüp başkanlığının zorlukları saymakla bitmez. Ama bir galibiyet tüm sıkıntıları unutturur. Ben de güzel anılarla bıraktım” dedi.

KİMSE TALİP OLMADI

Kendisinin Belediye Başkanı olmasından sonra kulübü halka arz ettiğini belirten Zeki Gül, “İsim değişikliği konusunda kulübü hakle arz ettiğimi açıkladım. Ama ciddi bir teklifle gelen olmadı, kimse almadı.

Kulübün isminin değişmesi önemli değil. Önemli olan Belediye isminin başındaki Çorum ibaresidir” şeklinde konuştu.

Fatih Özcan yönetiminin Belediye’den tamamen bağımsız olduğunu ve istediği her türlü kararı almaya yetkili olduğunun da altını çizen Belediye Başkanı Zeki Gül, “Fatih Özcan’a güvendiğim için, başarı ve becerisini iyi bildiğim için işine hiç karışmayacağım. Ama tabiî ki de istişare ederiz. Belediyespor artık tamamen bağımsız bir başkanlık. Kendi göbeklerini kendileri kesecekler. Kendilerine başarılar diliyorum. Çorum halkı da bu takıma sahip çıksın. Çünkü Belediyespor, Çorum’un en büyük marka değeridir” dedi.

Gül, konuşmasının sonunda ise tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ederken, İsrail’in Filistin’deki katliamlarını kınadı ve “Allah İsrail’i kahretsin” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim