Çorum Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde yapımına 22 Nisan 2016’da başlanan ve Çorum Belediyespor’un maçlarını oyacağı yeni şehir stadındaki çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Koltuk montajından sonra çimlerin serilmesine de başlandı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, beraberinde Belediye Başkanı Yardımcısı Alper Zahir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ile birlikte dün stat inşaatında incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı. Yüklenici firmanın şantiye şefi, Türker Saylam çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Zeki Gül’e bilgi verirken, koltuk montajı ve çim serme işlemlerinin 15 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gül, çim serim işleminin tamamlanmasından sonra gerekli bakım çalışmalarının düzenli yapılması halinde zeminin 2 ay sonra futbol oynamaya hazır hale geleceğini söyledi.

BU STATTA 1.LİG MAÇLARI İZLEMEK İSTİYORUZ

15 bin seyirci kapasiteli stadın arsa bedeli ve yapım maliyetiyle birlikte 157 milyon liraya mal olacağını da kaydeden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Böylesine modern bir statta 3.lig maçı izlemek istemiyorum. İnşallah takımımız üst liglere yükseler ve burada 1.ve 2.lig maçları izlemek nasip olur” şeklinde konuştu.

BEŞİKTAŞ’LA MAÇ SÖZÜNÜ HATIRLATACAĞIM

Belediye Başkanı Zeki Gül, Mayıs ayında Çorum’a gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ın stadın açılış maçına Beşiktaş’ı getireceğini söylemesinin hatırlatılması üzerine de, “Fikret Başkana bu sözünü hatırlatacağım. Bununla ilgili gerekli çalışmayı yapacağım” dedi.

Editör: TE Bilisim