İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan son Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliği görevine atanan Mustafa Çiftçi’yi Kırmızı-Şimşekler taraftar grubu makamında ziyaret etti. Taraftar grubu liderleri Hüseyin Nalcı, Şevket Yumurtkan ve beraberindeki taraftar grubu üyeleri Vali Mustafa Çiftçi’ye yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunurken, Çorum Belediyespor’un Pazar günü Kocaelispor ile Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynayacağı kritik maça davet etti. Grup lideri Şevket Yumurtkan, Çorum Belediyespor’un protokol nezdinde sahipsiz kaldığını, Çorum’un önde gelen bir ismini Çorum Belediyespor’un maçlarında görmekten dolayı çok mutlu olacaklarını ifade etti.

YENİ STADYUMUN FUTBOLUN GELİŞİMİNDE ÇOK ETKİSİ OLACAK

Ziyarettin duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Mustafa Çiftçi, Pazar günü Kocaelispor ile oynanacak maça özel işleri nedeniyle gelemeyeceğini belirtirken, Çorum Belediyespor’un daha sonra sahasında oynayacağı maçlarda protokolde ki yerini alacağını söyledi. Aslen Konyalı olduğu için Konyaspor’u gönülden desteklediğini ifade eden Çiftçi, çocukluk dönemlerinde fanatik Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirtti.

Konya’da yeni stadyumun yapılması ile birlikte futbol kültürünün büyük bir gelişim gösterdiğinin de altını çizen Vali Çiftçi, “Çorum’da da yeni stadyumun tamamen faaliyete geçmesi ile Çorumlu futbolseverlerin seyir zevki yüksek maçlar izleyeceğini düşünüyorum. Bunun devamında ilerleyen yıllarda Çorum’da futbol kültürü de hızla gelişim gösterecektir. Tribünlerde bayan taraftarların sayısı da artmalıdır. Bayanların futbola ilgisi arttıkça futbol daha temiz bir şekilde oynanacaktır. Umuyorum ki Çorum’da da yeni stadyumda oynanan maçlarda bayan taraftarları, çocukları ve aileleri tribünlerde görebiliriz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim