Yeni Çorumspor’un gol makinesi Yakup Alkan 3.ligin gol krallığı yarışında açık ara liderliğini sürdürüyor. Deneyimli futbolcu, son olarak önceki gün eski takımı Diyarbekirspor filelerini 2 kez sarsarak Yeni Çorumspor’a galibiyeti getirirken, ligdeki gol sayısını da 20’ye yükseltti.

MAÇ BAŞINA 0,8 GOL

Bu sezon 25 resmi maçta forma giyen Yakup Alkan rakip fileleri 20 kez sarsarken, maç başına 01,8 gol ortalaması tutturdu.

LİGİN KRALI

Yeni Çorumspor formasıyla 2016-2017 Sezonunu 21 golle tamamlayan Yakup, normal sezonun bitimine 5 hafta kala 20 gole ulaşarak rekor kırmaya hazırlanırken, aynı zamanda 3.ligin de krallığına en yakın aday olarak görülüyor.

3.Lig’de 20 gollü Yakup Alkan’ın ardından 1.grup takımlarından Nevşehir Belediyesporlu Tunç Murat Behram 15 golle ikinci sırada yer alırken, 2.grup takımlarından Kırşehir Belediyespor’un golcüsü Turgay An ile Sultanbeyli Belediyesporlu Anıl Gir 14’er golle üçüncülüğü paylaşıyorlar.

TÜRKİYE’NİN EN GOLCÜ ÜÇÜNCÜ İSMİ

3.Lig’in en golcü futbolcusu olan Yakup Alkan, Türkiye profesyonel futbol liglerinin ise en golcü üçüncü ismi olarak dikkat çekiyor. Galatasaraylı Mbaye Diagne 23 golle Türkiye profesyonel liglerinin en golcü futbolcusu olurken, ikinci sırayı 22 golle 1.Lig’de mücadele eden İzmir temsilcisi Altay’dan Marco Filipe Lopez Paixao alıyor.

20 gollü Yakup Alkan’ın ardından 2.lig takımlarından Keçiörengücü’nün 17 gollü futbolcusu Taha Balcı en golcü futbolcular sıralamasında dördüncü sırada yer alırken, Nevşehir Belediyesporlu Tunç Murat Behram ve 2.lig takımlarından Tuzlaspor’da oynayan Murat Yılmaz’ın 15’er golü bulunuyor.

Editör: TE Bilisim