Çorum Belediyespor Basın Sözcüsü Mustafa Altunkaya, önceki gün Sakaryaspor’la oynadıkları maçta Sakaryasporlu futbolcuların başlattığı, sonrasında teknik heyet ve taraftarlarının da karıştığı olaylarla ilgili yaptığı açıklamada sert ifadeler kullandı. Olayların, Sakarya gibi bir spor şehrine yakışmadığını kaydeden Altunkaya, “Önemli olan pahalı transferler yapmak değil, ahlaklı oyuncular almak” ifadelerini kullandı.
Altunkaya, açıklamasında kısmen şu görüşlere yer verdi: “Futbol dünyasında büyük bir camia olarak bilinen Sakaryaspor’a bu tavırlar hiç yakışmadı. Neticede bu bir hazırlık ve her iki takım da sahaya son eksiklerini görmek için çıkıyor. Bir hazırlık maçını bu noktaya getirmelerini kabul etmemiz mümkün değil.
Saha kenarında teknik heyetleri, saha içerisinde futbolcuları ve maçı izlemeye gelen taraftarı anlamsız davranışlarının sporun genel ahlak kuralları içerisinde hiçbir geçerli mazereti olamaz. Bunları söylerken elbette bütün bir camiayı kastetmiyoruz. Tepkimiz sadece olayların içerisinde olanlaradır.
Çorum ve Sakarya gibi Anadolu’nun iki güzide şehrinin böyle çirkin bir olayla yan yana gelmesini bizler de hiç istemezdik. Lakin gelinen noktada bu olumsuzlukların tamamen karşı tarafın tutumları neticesinde gelişmiş olması sonucu kimse de bizden tepkisiz kalmasını beklemesin. Bizler bu kulübün yöneticileri olarak dün olduğu gibi bundan sonra her türlü hakkımızı savunmaya ve gerektiği anlarda da serzenişlerde bulunmaya devam edeceğiz.
Çorum Belediyespor hiçbir maçta havlu atmamıştır. Bundan sonra da kimsenin bu kulübe havlu attırmaya gücü yetmeyecektir. İşin en vahim tarafı ise maçı izlemeye gelen taraftarların sahaya girmesidir. Olayların saha içerisindeki bölümünde yer alan taraftarlar bununla da yetinmeyip kamp yaptığı otele doğru seyahat halinde olan takımımızı taşıyan otobüsüne de fiili saldırıda bulunarak beysbol sopası ve taşlarla saldırıda bulunarak aracımızın hasar almasına neden olmuşlardır. Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki, bizim taraftarımız hiçbir zaman böyle utanç verici bir olayın içerisinde olmadı, olmayacaktır da.
Sakarya bir futbol şehri olabilir ama önemli olan bunu ahlak kuralları içerisinde başarabilmesidir. Sakaryaspor yönetimi en pahalı transferleri yapmış olabilir. Lakin transferlerde futbolcuların ahlak yapıları da gözden geçirilmelidir. Şükürler olsun ki, bizim futbolcularımız tüm ahlaki değerleri bünyesinde barındırmaktadır. Teknik heyetimiz için de bu geçerlidir. Futbol takımımıza “Erken havlu attınız” diye söz eden bir teknik heyetin ne derece provokatör bir tutum içerisinde olduğunu da artık Sakaryaspor yönetimi düşünmek zorundadır. Yine söylüyorum önemli olan futbol şehri olmak değildir.
Bu vesileyle teknik heyet, futbolcularımız ve personelimize geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor ve bundan sonra bu tür olayların bir daha hiçbir müsabakada yaşanmamasını diliyorum.”
(Bülent USLU) 
Editör: TE Bilisim