Türkiye Vuşu Kungfu Federasyonu tarafından Ankara’da düzenlenen İpekyolu 4.Balkan Açık Vuşu Kungfu Şampiyonası’na Çorum’dan katılan sporcular tam 17 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar.

26 Kasım-1 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve 18 ülkeden 1000’e yakın sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya Çorum’dan 3 antrenör nezaretinde 23 sporcu katılırken, Feyzullah Kocamaz da hakem olarak görev aldı.

Vuşu İl Temsilcisi Bekir Bolat’ın yaptığı açıklamaya göre, Çorumlu sporcular, şampiyonada 3 birincilik, 6 ikincilik, 8 üçüncülük madalyası kazandı.

A yıldız erkekler 45 kiloda İnan Özgün, Erdinç Kayabaşı genç taolu grup gelenekselde, Zeynep Ecevit de yıldız taolu grup gelenekselde Balkan şampiyonu oldular.

Yıldız kızlar 33 kiloda İclal Nikbay, 45 kiloda İrem Şahin, 48 kiloda İrem Ahıshalı, 52 kiloda Aleyna Bilen, 56 kiloda Fatma Sudenaz Zeytin, genç erkekler 48 kiloda ise Tolgahan Toygacı Balkan ikinciliğini elde edip gümüş madalya kazandılar.

Yıldız kızlar taolu grup gelenekselde Zeynep Ecevit, yıldız erkekler 52 kiloda Kenan Özçayan, yıldız kızlar 56 kiloda Aleynanur Saçan ve +56 kiloda Ayşenur Usta üçüncü olurken, gençlerde ise 52 kiloda Selin Fındık, 65 kiloda Rabia Gümüş ve İkbal Demir, +70 kiloda Gözde Aleyna Cıbır Balkan üçüncüsü oldular.

Editör: TE Bilisim