Türkiye Voleybol Federasyonu, yanlış planlama nedeniyle Çorum’un Anadolu Yıldızları Ligi (ANALİG) takımının finallere katılamamasına neden oldu.

Yaşanan süreçte, geneli Osmancık Belediyespor’un küçükler kategorisi takımında yer alan sporcularından oluşan Çorum’un ANALİG Kız Takımı, grup, çeyrek final ve yarı final gruplarını geçerek adını Türkiye şampiyonunun belli olacağı finallere yazdırdı. Türkiye Voleybol Federasyonu, önce ANALİG finallerinin 2-6 Mayıs tarihlerinde Aydın’da yapılacağını duyurdu. Daha sonra yapılan açıklamada ise finallerin 11-13 Mayıs tarihlerinde Denizli’de oynanacağı belirtildi. Tarih ve yer değişikliği yapılan ANALİG finalleri, 11-13 Mayıs tarihlerinde Amasya’da yapılacak Kulüplü Küçükler Voleybol Grup Birinciliği ile çakıştı. Grup Birinciliğinde Çorum’u temsil edecek olan Osmancık Belediyespor’un sporcularının çoğunun ANALİG takımının oyuncusu olması nedeniyle Voleybol Federasyonu’na başvuruldu. Ancak Federasyon yetkilileri yapacak bir şey olmadığını belirterek iki gruptan birinin tercih edilmesini istedi.

Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan ANALİG takımının ve Osmancık Belediyespor’un antrenörü Ümit Gökgöz, “Bugün maalesef zor bir tercih yapmak zorunda kaldık. ANALİG Türkiye finalleri ile küçükler kulüp grup maçları aynı tarihlerde yapılacak. Geçen sene Türkiye beşincisi olduğumuz ANALİG finallerine gitmeme kararı aldık. Bu zor kararı alırken, yine sporcularımızın gelişimini düşündük ve böyle bir karar almak zorunda kaldık.

Türkiye finallerini hak etmiş bir takımı bu zamanlama yanlışı yüzünden maalesef götüremiyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda böyle bir zamanlama yanlışı olmaz ve hak eden tüm sporcular Türkiye Finallerine gidebilir” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim