Uşakspor’a 4-3 yenilerek şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Çorum Belediyespor, “Türkiye profesyonel futbol liglerinin en başarılı deplasman takımı” unvanını da kaybetti.

Uşakspor maçı öncesinde, 9 karşılaşmada topladığı 21 puanla Türkiye profesyonel liglerinin en başarılı deplasman takımı olarak dikkat çeken Çorum Belediyespor, Uşakspor yenilgisiyle bu unvanını kaptırdı. Çorum temsilcisi, deplasman performansında 21 puanda kalırken, 3.Lig 1.Grup takımlarından Manisa Büyükşehir Belediyespor, Erzin Belediye karşısında deplasmanda aldığı 3-0’lık galibiyetle puanını 24’e yükseltti ve profesyonel liglerde en çok puan toplayan deplasman takımı oldu. Manisa Büyükşehir Belediyespor’un ardından 3.Lig 2.Grup takımlarından Ankara Demirspor geçtiğimiz hafta Erokspor’u 1-0 yenerek deplasman puanını 23’e yükseltip deplasman performansı tablosunda 2.sıraya yerleşti.

2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Keçiörengücü Mersin İdmanyurdu karşısında aldığı 1-0’lık galibiyet, Afjet Afyonspor ise Tuzlaspor karşısında aldığı 4-4’lik beraberlikle puanlarını 22’ye yükseltip Çorum Belediye’nin önüne geçtiler.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim