Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Baki Aygün, önceki akşam Öğretmenevinde düzenledikleri iftar programında yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu.
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği’nin 2 yıllık bir mazisi olmasına rağmen Türkiye genelinde örnek çalışmalara imza attığını ve sesini duyurduğuna vurgu yapan Baki Aygün, üye sayılarının her geçen gün arttığını ve buna paralel olarak her geçen gün büyüyen bir aile olduklarını dile getirdi.

ÜYE SAYIMIZ 100’Ü GEÇTİ
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği’nin 8 Şubat 2014’te kurulduğunda 24 üyesinin bulunduğunu ancak bugünkü üye sayısının 100’ü geçtiğini ifade eden Baki Aygün, derneğin kuruluş amaçlarını yineledikten sonra, “Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği kurulduğu günden bu tarafa, Hitit Üniversitesi’nce ilimizde düzenlenen ‘amatör, profesyonel ve okul sporları uygulamalarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri çalıştayı’, ‘Beden eğitimi öğretmeni yetiştiren yükseköğretim kurumları müfredat programı çalıştayı’, Spor Bilimleri Derneği tarafından Konya’da düzenlenen ‘Spor bilimleri çalıştayı’na katıldık. Yine, Ankara’da düzenlenen ‘Beden eğitimi derslerinde yenilikçi yaklaşımlar sempozyumuna katılarak alanımızla ilgili çalışmalara katkı verildi” dedi.



HEM DERNEK, HEM DE SPOR KULÜBÜYÜZ
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği’nin, sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldığına dikkat çeken Başkan Baki Aygün, bu anlamda hem dernek, hem spor kulübü olduklarının altını çizerken, “Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, beden eğitimi öğretmenlerinden ve okullardan gelen talep doğrultusunda, Okul Spor Federasyonu ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde hareket ederek İl Özel İdaresi tarafından alınan spor malzemelerinin okullara dağıtımında aktif görev aldık.
Yine, Suriye’den gelen Suriyeli Türkmen ailelere temel besin maddeleri içeren yardım kampanyası düzenledik. Bu kampanyada toplanan yardımlar Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı” dedi.
Rekreasyon faaliyetleri çerçevesinde, Çanakkale’ye gezi düzenlediklerini ve bundan sonraki gezinin daha geniş katılımlı olmasını hedeflediklerini de dile getiren Baki Aygün, 100.Yıl Gelibolu Maratonu’na katıldıklarını anlattı.
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği bünyesinde halkoyunları kursu açtıklarını ve son derece yüksek bir katılımla çalışmaların devam ettiğini de kaydeden Başkan Baki Aygün, kurdukları bu ekibin gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında Çorum’u temsil etme seviyesine ulaştığının altını çizdi.

400 LİSANSLI SPORCUMUZ VAR
2 yıllık bur kulüp olmalarına rağmen, faaliyet alanlarında yer alan 22 spor branşının 12’sinde aktif olduklarını ve lisanslı sporcu sayısının 400 civarında olduğuna da vurgu yapan Baki Aygün, voleybol, basketbol ve hentbolun lokomotif branşlar olduğunu, Bayan voleybol takımının 3.ligde mücadele ettiğini, bilardoda Arda Güngör isimli sporcularının U17 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olarak kulübün adını Avrupa’ya duyurduğunu dile getirdi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim