Sezonun ilk yarısında birçok ilke imza atan ve şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösterilen Çorum Belediyespor, ikinci yarıdaki performansıyla adeta dibe vurdu. Payasspor yenilgisiyle birlikte galibiyet hasreti 9 haftaya çıkarken, Kırmızı-Siyahlılar tarihinin en kötü ikinci serisini yaşıyor.

REKOR 10 MAÇ

3.Lig’deki 6.sezonunu geçiren Çorum Belediyespor, ligdeki ilk sezonunda tam 10 maç üst üste galibiyet sevinci yaşayamadı. Kırmızı-Siyahlılar, 2012-13 sezonunun 17.haftasında sahalarında Isparta Emrespor’u 2-0 yenerek sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatırken, ikinci yarının ilk 10 haftası kâbus gibi geçti. Çorum Belediyespor, 18.haftada Altınordu karşısında Çorum’da alınan 2-1’lik yenilgiyle başlayan 10 maçlık kazanamama serisinde 6 yenilgi, 4 beraberlik aldı. Kırmızı-Siyahlılar, 28.haftada Mardinspor’u deplasmanda 2-0 yenerek galibiyet özlemine ve kötü seriye son verdiler.

Çorum Belediyespor, 10 maçlık kazanamama serisinden sonraki en kötü performansı bu sezon sergiliyor. Son galibiyetini 19.haftada Başkent deplasmanında Adliyespor’u 2-0 yenerek alan Çorum Belediyespor, sonrasında oynadığı 9 maçta da galibiyet yüzü göremedi. Kırmızı-Siyahlılar, bu maçlarda 6 beraberlik, 3 de yenilgi aldılar.

EN UZUN GALİBİYET SERİSİ 5 MAÇ

Pazar günkü Payasspor yenilgisiyle tarihinin en uzun ikinci kazanamama serisine ulaşan Çorum Belediyespor’un buna karşılık tarihinin en uzun galibiyet serisi 5 maç. Kırmızı-Siyahlılar, 2015-16 sezonunun 21.haftasında Manavgatspor’u 4-3 yenerek serinin başlangıcını yaparken, sonrasında Tavşanlıspor’u 1-0, Dardanelspor ve Sandıklıspor’u 2-1, Çatalcaspor’u da 3-1 yenerek üst üste 5 galibiyet aldılar. Belediyespor’un galibiyet serisi 26.haftada Aydın deplasmanında Çine Madranspor karşısında alınan 1-0’lık yenilgiyle sona erdi.

EN UZUN BERABERLİK SERİSİ 4 MAÇ

Çorum Belediyespor’un en uzun beraberlik serisi ise 4 maç. Kırmızı-Siyahlılar 2014-15 sezonunun 6.haftasında Manavgatspor karşısında alınan 0-0’lık beraberlikle başlayan seride İstanbulspor ve Niğde Belediye ile 1-1, Adliyespor’la da 2-2 berabere kalarak üst üste 4 beraberlik aldılar. Belediyespor’un beraberlik serisi 10.haftada Çatalcaspor karşısında alınan 1-0’lık galibiyetle sona erdi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim