Özel Çorum Ada Koleji, akademik başarılarına sporu da ekledi. Özel Çorum Ada Koleji öğrencileri, okul spor faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde kazandıkları başarılarla ses getirmeye başlarken, yüzmede ilk şampiyonluk geldi. Basketbolda ise kupayı garantilediler.

Özel Çorum Ada Koleji, yüzme branşında ilk kez bu yıl boy gösterdi. Liseli gençler kategorisinde düzenlenen müsabakalarda ferdi olarak birçok sporcusu derece yapıp madalya kazanan Ada Koleji, takım müsabakalarında da zirveye çıktı. Ada Koleji’nin erkek takımı Çorum şampiyonluğunu kazanarak ilk kez katıldığı il birinciliğinde büyük bir başarı elde etti. Kız takımı ise ikincilik kupasının sahibi oldu.

Yüzmede kazanılan büyük başarının ardından basketbolda da artık kupa garanti. Liseli Genç Erkekler Basketbol İl Birinciliğinde mücadele eden Çorum Özel Ada Koleji, karşılaştığı iki rakibini de yenerek yarı finale yükseldi. Şampiyonluk şansı devam eden ve favorilerden biri olarak gösterilen Ada Koleji, ilk maçında Sungurlu Fen Lisesi’ni 65-38, ikinci maçında ise İnönü Anadolu Lisesi’ni 66-43 mağlup edip yarı final bileti aldı.

Editör: TE Bilisim