Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Çorum Belediyesi Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve beraberindeki heyet yapımı devam etmekte olan Ulukavak Spor tesislerini inceledi. İnşaat bahçesinde mahalli spor salonları ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Gül, Çorum’da sporu yaygınlaştırmak, ülke genelinde değerli sporcuların yetişmesi için önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti. Çorum’un sportif anlamda ülke çapında en fazla yatırım yapan şehir olduğunun da altını çizen Başkan Gül, “Her yaştan, erkek, kadın bütün hemşehrilerimizin katılabileceği sportif faaliyetlerimiz var. Bu faaliyetleri yılın tek bir ayına, belli günlerine de toplamıyoruz. Yıl içerisinde hemen hemen bütün aylarda, kişilerin yeteneklerine, ilgi alanlarına göre katılabileceği sportif faaliyetlerimiz, spor organizasyonlarımız var. Spor, günümüz dünyasının sosyal ve kültürel yaşamının da ayrılmaz bir parçası oldu. Spor sağlıklı nesillerin yetişmesinde de en önemli araç. İnsanın sağlıklı bir şekilde yaşam sürmesine önemli faydası var. Haliyle toplum sağlığı üzerinde de önemli etkisinin olduğunu vurguluyor bilim adamları. Spor, aynı zamanda bir eğitim aracı. Bu yüzden gelişmiş ülkeler, sporun yaygınlaştırılmasını bir devlet görevi olarak kabul edip buna uygun politikalar uygulamaktadırlar” dedi.

“ÇOÇUKLARIMIZA VE GENÇLERİME SPORU SEVDİRMEK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde çocukların ve gençlerin yeteneklerine uygun spor kursları düzenlediklerin de belirten Başkan Gül, Toplumun tüm kesimlerine yönelik spor faaliyetleri oluyor. Bilindiği üzere 13 Mayıs tarihinde 1600 sporcunun katılımı ile Hitit koşusu gerçekleştirdik. 12 yaşında da katılan vardı, 91 yaşında da katılan vardı. Engelli kardeşlerimizden camide kurs gören çocuklarımıza, belediyemizde çalışan arkadaşlarımıza kadar tüm hemşehrilerimize uygun spor etkinliklerimiz oluyor. Çorum’da spor alanında tesisleşmeye büyük önem verdik. Tesisleşmelerin sürdürülebilirliği, sportif başarılar için çok önem taşıyor. Biz de bunun farkındayız bu sebeple şehrin birçok noktasına spor tesisi kazandırdık. Spora ilgi duyan gençlerimizi amatör ve profesyonel spor branşlarına yönlendirmek istiyoruz. Gençlerimize sportif manada rehberlik yapmak istiyoruz. Yine spor alanında kalıcı başarılar elde etmek, buna vesile olmak, gençlerimizin spor müsabakalarında bayrağımızı göndere çekecek sporcuların olması en büyük arzumuz” ifadesini kullandı.

‘ŞEHRİMİZE 2 MAHALLE SPOR SALONU KAZANDIRIYORUZ’

Kale Mahallesi ve Ulukavak Mahallesi olmak üzere Çorum’un 2 önemli mahallesine spor salonu kazandırdıklarını ifade eden Gül, iki binanın da aynı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Buhara Kültür Merkezi, İmam Hatip Külliyesi, Şehit Abdullah Tayyip Olçok ve Mevlana spor salonlarının da faaliyette olduğunu söyleyen Başkan Gül, “Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizde hanım kardeşlerimiz spor yapma imkânı buluyor. Yine şehrimizin spor hayatına önemli katkılar sağlayacağına inandığımız 3500 kişilik spor salonu inşaatı devam ediyor. Ligdeki tek profesyonel takımımız olan Belediyespor futbol kulübüne hizmet edecek olan Belediye spor tesisimizde ise sona geldik. Binicilik tesisleri ile ilgili çalışmaların yüzde 95’i tamamlandı. Hemşerilerimizin binicilik sporu ile tanışacağı, çocuklarımıza at sevgisinin kazandırılacağı bir eserin daha açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

‘YAZ SEZONU BİTMEDEN MAHALLE SPOR SALONLARI HİZMETE AÇILACAK’

Yaz sezonu bitmeden mahalle spor salonlarının hizmete açılacağının da müjdesini veren Başkan Gül, 2 mahalle spor salonunun maliyetinin ise 6 milyon 290 Bin TL olduğunu söyledi.

2 bin 404 metrekarelik bir alana yapılan Ulukavak ve Kale Mahallesi spor salonlarında verilecek hizmetlerden de bahseden Gül, “Zemin katlarda antrenman salonu, fitness salonu, teknik hacimler ve idari ofisler bulunuyor. Birinci katlarda ise antrenman salonu, fitness odası gibi birimler var, bunlara ilaveten de kafeterya kısmı da bu katımızda bulunuyor. Çatı katında ise vatandaşların spor yaptıktan sonra oturabileceği çay salonu, malzeme depoları, satranç gibi oyunların oynanacağı alanlar bulunuyor. Buradan her kesime sesleniyorum spor komplekslerimizde güvenli bir şekilde spor yapabilirsiniz. Çorum’umuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim