Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Liseli Gençler (kız-erkek) Futbol Grup Birinciliği dün Çorum’da başladı. Kızlarda 2 grupta 8, erkeklerde ise 3 grupta 12 takım mücadele ediyor.
Gruplar şu şekilde:
KIZLAR
A Grubu: Ankara İbn-i Sina Anadolu Lisesi, Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas Gazi Anadolu Lisesi, Sinop Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
B Grubu: Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Amasya Spor Lisesi, Tokat Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul O.C. Fersoy Anadolu Lisesi.
ERKEKLER
A Grubu: Çorum Spor Lisesi, Kastamonu P.Ali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zonguldak Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi.
B Grubu: İstanbul Özel Aka Koleji, Tokat Niksar Danişmentgazi Anadolu Lisesi, Kocaeli Darıca G.M. Yücel Anadolu Lisesi, Amasya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
C Grubu: Ankara B.Deneme Anadolu Lisesi, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sinop Ş.Bülent Yalçın Spor Lisesi, Samsun Hasan Gülizar Yılmaz Spor Lisesi.
Grup maçları tek devreli lig statüsüne göre oynanacak olup, kızlarda, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar yarı final grubuna yükselecek. Erkeklerde ise, gruplarını birinci bitiren takımlar yarı final grubu vizesi alacak.
Gruplarda ilk maçlar dün oynanırken, erkeklerde Çorum’u temsil eden Spor Lisesi, A grubundaki ilk maçında Zonguldak Ereğli Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ni 40.dakikada Zafer, 47.dakikada da Ahmet Onur’un attığı gollerle 2-0 yendi. Çorum şampiyonu, ikinci maçında bugün saat 12.00’de Karabük Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile karşılaşacak.
Dün oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
KIZLAR: Ankara-Sinop: 8-0, Kastamonu-İstanbul: 0-2, Kayseri-Sivas: 1-3.
ERKEKLER: Çorum-Zonguldak: 2-0, İstanbul-Amasya: 5-0, Ankara-Samsun: 2-1, Kastamonu-Karabük: 1-3, Tokat-Kocaeli: 1-1, Çankırı-Sinop: 1-3.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim