Masa Tenisi Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Minikler ve Küçükler En İyiler Türkiye Şampiyonası Ankara’da yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü raketleri 2 birincilik, 1 ikincilik, 2 de üçüncülük elde ederken, Asude Tuba Şimşek ve Uğurcan Dursun Türkiye şampiyonluğunu kazandılar.

Mamak Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada kızlarda ve erkeklerde toplam 64 sporcu en iyi Türkiye derecesini elde edebilmek için mücadele etti. Her kategoride kızlarda ve erkeklerde 16’şar sporcu yarışırken, minik kızlarda, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Asude Tuba Şimşek tüm rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu. Aynı kategoride mücadele eden Aybüke Banu Şimşek de Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Küçük erkekler kategorisinde ise Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü raketleri kürsüye ambargo koydu. Tüm rakiplerini yenen Uğurcan Dursun Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken, finalde yendiği takım arkadaşı Y.Furkan Şimşek ikinciliği, Arda Kekillioğlu ise üçüncülüğü elde etti.

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Editör: TE Bilisim