Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta normal sezonun son hafta maçları bugün oynanacak. Play-Off’a yükselecek son 2 takımla küme düşecek son takım belli olacak. Play-Off potasındaki Çorum Belediye, düşme hattının 1 puan üzerindeki Hatay temsilcisi Körfez İskenderunspor’la karşılaşacak.
Geçtiğimiz hafta İstanbul deplasmanında Beylerbeyi ile 1-1 berabere kalarak play-off umutlarını son haftaya taşıyan Çorum Belediye, bugünkü maçı kazandığı takdirde play-off bileti alacak. Kırmızı-Siyahlıların puan kaybetmesi halinde ise Gölcükspor-Niğde Belediye maçının sonucu büyük önem kazanacak. Çorum temsilcisi, kendi göbeğini kesmek adına bugün Körfez İskenderunspor’u yenmeye odaklandı ve tüm planlar galibiyet üzerine yapıldı. Kırmızı-Siyahlılarda cezalı oyuncu bulunmazken, önceki gün antrenmanda sakatlanan kaleci Utku takımdaki yerini alamayacak.
Körfez İskenderunspor cephesinde de hedef galibiyet olarak belirlendi. Geçtiğimiz hafta şampiyon Kastamonuspor’u 2-0 gibi net bir skorla yenerek ligde kalma umutlarını bugünkü Çorum Belediye maçına taşıyan Hatay temsilcisi, korkulu rüya görmemek için Çorum’dan galibiyetle ayrılmanın hesaplarını yapıyor. İskenderunspor, Çorum Belediye’yi yendiği takdirde Van Büyükşehir Belediye-Manavgatspor maçının sonucuna bakmadan ligde kalacak. Hatay temsilcisi Çorum’da puan kaybeder, Van ekibi galip gelirse, Sandıklıspor, Çine Madranspor ve Tavşanlı Linyitspor’un ardından küme düşen son takım Körfez İskenderunspor olacak. İskenderunspor’da sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.
İşte bu son derece hayati önem taşıyan kritik maç bugün Çorum’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanacak. Saat 15.30’da başlayacak hayati karşılaşmada Giresun bölgesi ulusal hakemlerinden Halil Sayın düdük çalacak. Halil Sayın’ın yardımcılıklarını ise Antalya bölgesinden Yakup Yılmaz ile Amasya bölgesinden Ahmet Çiftçi yapacak. Rize bölgesinden Yasin Kalcıoğlu da maçın dördüncü hakemi olacak.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında İskenderun’da oynanan maçı Çorum Belediye 41.dakikada Eşref Koçak’ın attığı golle 1-0 kazanmıştı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim