Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Turhan Candan ve Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran’ı makamında ziyaret ettiler.

Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Ulukavak, Gülabibey, Üçtutlar ve Bahçelievler Mahallelerine yapılacak olan semt sahalarının ihale tarihini de açıkladı. İhale tarihini 19 Ekim olarak duyuran Başkan Aşgın, bu sahaların amatör futbolun gelişmesine önemli katkı sağlayacağını da ifade etti.

SPOR SALONU İNŞAATINDA ENGEL KALKTI

Yeni spor salonu inşaatı hakkında da açıklamalarda bulunan Aşgın, “Yeni spor salonu inşaatının tamamlanmasının önündeki son engelde kaldırıldı. İhaleyi kazanan firma ile Bakanlık arasında yapılan görüşmeler sonunda şartnamenin feshi için anlaşma yapıldı ve ihalenin önündeki engel kaldırıldı. İhale sürecinin ardından salonunda yapımına kısa sürede başlanarak Çorum sporunun hizmetine sunulacaktır” dedi.

ÇORUM BİSİKLETİ SEVDİ

ÇORBİS adı altında Çorum’da bisiklet sevgisini aşılamak adına başlatılan projede abone sayısının arttığını da vurgulayan Başkan Aşgın, Çorum’un bisikleti sevdiğini belirtti. Bisiklet noktalarının arttırılması adına gerekli çalışmaları başlattıklarını da ifade eden Aşgın, “Bisiklet yollarını artırmak içinde alt yapı düzenlemesini yapacağız. Mevcut spor sahalarının olduğu bölümde gerek kay kay gerekse açık ve tenis kortları ile bu spor dallarının da gelişimine katkı vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘PEHLİVAN YATAĞI ÇORUM’A MODERN TESİS KAZANDIRACAĞIZ’

Yapımı tamamlanan ve hizmete acıkan Çorum Şehir Stadı’nın modern bir stat olduğunu vurgulayan Aşgın, hizmetlerin devam ettiği müjdesini verdi. Stadyumun hemen yanına yapılacak olan 100 öğrenci kapasiteli Güreş Eğitim Merkezi’nin ihalesi yapım aşamasında olduğunu da sözlerine ekleyen Aşgın, pehlivan yatağı Çorum’a modern bir tesis kazandıracaklarını ifade etti.

‘AMATÖR SPORUN DAİMA DESTEKÇİSİYİZ’

Göreve geldiği günden bu yana sporcu kimliği ile ön plana çıkan Başkan Aşgın, amatör spora daima yanında her zaman destek olacaklarını söyledi.

Bakanlığımız tarafından Gülabibey ve Ulukavak mahallelerine yapılacak iki yarı olimpik yüzme havuzlarında da ihale sürecinde sona gelindi. Olimpik yüzme havuzunun da yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte ilimiz gençleri için üç tane yüzme havuzu ile bu branştada iddialı bir şehir haline geleceğimize inanıyorum.

Amatör futbol camiası şundan emin olsun ki onları yeni tesisleri taşımadan mevcut tesisleri yıkmayacağız. Önceliğimiz amatör futbol camiasını çok daha modern ve sağlıklı tesislere kavuşturmak sonra eskilerini yıkmak olacaktır. Bu noktada tamamen iyi niyetle amatör futbol camiası ile görüşmeler yaptık ve sonucunda da belli bir noktaya geldik. Niyetimiz halis ve amatör sporun her zaman yanındayız. Bakanlığımız iki saha yapacak bizde bir saha yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İlerleyen dönemde ihtiyaç olması halinde Belediye olarak dördüncüyü beşinciyi de yaparız bundan en ufak bir endişeniz ve şüpheniz olmasın’ dedi.

(SPOR SERVİSİ)

Editör: TE Bilisim