Atakaş Hatayspor ilk kez mücadele ettiği Süper Lig’deki ilk maçında geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü 2-0 gibi net bir skorla yenerken, 36.dakikada takımını öne geçiren golün sahibi Çorumlu futbolcu Selim Ilgaz, Hatayspor’un Süper Lig’deki ilk golünü atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Aslen Çorumlu olan ve Fransa’da ikamet eden gurbetçi bir ailenin oğlu olan Selim Ilgaz, 2015’te Kayseri Erciyes tarafından Türkiye’ye getirilirken, son 5 sezondur Hatayspor’un formasını giyiyor. Hatayspor’un geçen sezon kazandığı 1.Lig şampiyonluğuna 7 golle büyük bir katkı sunan 25 yaşındaki forvet arkası oyuncusu Selim Ilgaz, takımının önceki akşam geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir Futbol Kulübü ile oynadığı ilk hafta maçında ilk 11’deki yerini aldı.

Geçen sezonun 1.Lig şampiyonu ile Süper Lig şampiyonunun karşılaştığı maçın 36.dakikasında Hatayspor’u 1-0 öne geçiren Selim Ilgaz, Hatayspor’un Süper Lig’deki ilk golünü atan oyuncu olarak kayıtlara geçti.

90+1.dakikada Helder Jorge Leal Rodrigues Barbosa ile bir gol daha bularak sahadan 2-0 galip ayrılan Hatayspor Süper Lig’e süper bir başlangıç yaparak tüm dikkatleri üzerine çekti.

159 MAÇ, 31 GOL

Çorumlu futbolcu Selim Ilgaz, futbolculuğunun Türkiye kariyerinde 2.Lig’de 67 maçta 9 gol, 1.Lig’de 84 maçta 18 gol, Süper Lig’de 1 maçta 1 gol, Türkiye Kupası’nda ise 7 maçta 3 gol attı.

Selim Ilgaz’ın Hatayspor’la 31 Mayıs 2021’de sözleşmesi sona eriyor.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim