Önceki akşam Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Lokali Turan Atlamaz Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere aynı zamanda Disiplin Kurulu üyesi olan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, İl Hakem Kurulu üyeleri, hakemler ve gözlemciler katıldı.

İl Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Teoman Şahin, önceki yıllarda hakem ve gözlemci raporlarından örnekler vererek ceza işlemlerinin nasıl yapıldığı hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, hakemlerin müsabakalar esnasında gerçekleşen olayların aktarımı konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek, sporcu veya antrenörlerin bu raporlarla ceza aldıklarını hatırlattı. Şahin, cezaların minimum veya maksimum seviyelerde olmasının raporlarda aktarılacak seviyeye bağlı olduğuna dikkat çekti.
Raporlarda kasıt, bilerek, isteyerek, kötü niyet, hakaret ve küfür gibi davranışların açık bir şekilde yazılması gerektiğinin altını çizen Şahin, bu raporların disiplin kurulunun karar vermesine yardımcı olacağını yineledi.

(Rıfat KARA) ily: "Times New Roman";mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language: TR;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-language:AR-SA'>(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim