Yeni Çorumspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, Diyarbekirspor’u 2-0 yendikleri maçtan sonra yaptığı açıklamada, genel olarak takımın gidişatından memnun olduğunu ifade ederken, rüzgârın kendi lehlerine estiğini söyledi.

Diyarbekirspor maçında futbolcularının oyun disiplininden kopmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Bahri Kaya, ikinci yarıda üç forvete dönünce sonuca gittiklerini belirtirken, “Hafta sonu müsabakaları hafta içine sarkınca takımla beraber olma sürecimiz arttı. 10 günde 12 antrenman yaptık. Bize çok katkı sağlayan bir süreç oldu.

Takımın başındaki ilk maçımızda Bağcılarspor ile berabere kaldık. Rakibimiz Turgutluspor da son dakika yediği golle berabere kaldı. Kısacası göreve geldiğimiz günden bu yana rüzgâr hep bizden yana esiyor.

İLK YARIDA VERİMİMİZ DÜŞÜKTÜ

Hafta arası çalışmalar çok iyi geçti. Benim en çok önem verdiğim konulardan bir tanesi oyun disiplininden kopmamak. Bunu da oyuncularım Diyarbekirspor maçında başardı. Rakibe sadece 1 pozisyon verdik. Skor 0-0 iken o pozisyonda da kalecimiz Onurcan Piri gole izin vermedi.

İlk yarıda verimimiz düşüktü ama ikinci yarı oyuna ağırlığımızı koyduk. Özellikle ikinci yarı 3 forvetli oyun sistemine dönüşümüz maçı kazanmamızda en büyük etken oldu. İkinci yarı da maç içinde yaşanan gerginlikler benim hoşuma gitti. Çünkü hafta içi olması nedeniyle oyuncularım özel maç havasından çıkamamıştı bu gerginlikler sonrası oyuncularımda maçı kazanma isteği arttı.

SKOR DAHA DA FARKLI OLABİLİRDİ

Futbolcularım beraberliği kabullenmedi ve akabinde ilk golümüz 78.dakikada geldi. Ondan önce birçok pozisyonumuz var. Kıvanç ile Volkan da gününde olsaydı maçın skoru daha farkı olabilirdi.

Oyunun geneline bakacak olursak, futbolcularım başta söylediğim gibi oyun disiplininden kopmadan oynadılar. Yardımlaşarak oynadılar. Herkes en az 2-3 arkadaşının görevini yapmak adına oynadı. Bu ligin çok önemli oyuncularından gol kralımız Yakup Alkan da üzerine düşeni yaparak maçı kazanmamızda en büyük etken oldu” şeklinde konuştu.

Play-Off yolunda büyük avantaj yakaladıklarını da kaydeden deneyimli teknik adam, “Sadece bir maç kazandık, daha hiçbir şey garanti değil. Zorlu bir süreçteyiz.

Pazar günü Kocaelispor’la deplasmanda oynayacakları maçı kazanmak için mücadele edeceklerini belirtirken, Diyarbekirspor maçında kendilerini yalnız bırakmayan taraftarlara da teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim