Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Küçükler Türkiye Badminton Şampiyonası Elazığ’da yapıldı. Erkeklerde Çorum’u temsil eden Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

Yakup Kılıç Spor Salonu ve Atatürk Hentbol Spor Salonu’nda olmak üzere müsabakaların 2 salonda yapıldığı Türkiye şampiyonasına 19 ilden 36 takım katıldı. Antrenör Barış Boyar nezaretinde şampiyonluk mücadelesi veren Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, grup aşamasında Batman Selçuklu Ortaokulu, Adana M.Adil İkiz Ortaokulu ve Manisa Selendi Üç Eylül Ortaokulu ile birlikte D grubunda yer aldı. Batman ve Adana temsilcilerini 5-0, Manisa ekibini ise 4-1 yenen Osmancık temsilcisi, grup birincisi olarak çeyrek finale yükseldi. Batman temsilcisi de grup ikincisi olarak çeyrek final bileti aldı.

Mehmet Can Töremiş, Furkan Yedikçi, Haşim Kılıç, Mehmet Efe Us ve Mehmet Ulaş Uzun’lu sporcu kadrosuyla çeyrek finalde Ankara Sühendan Kürklü Ortaokulu, Batman Selçuklu Ortaokulu ve Diyarbakır Lice Ayşe Toprak Ortaokulu ile birlikte B grubunda yer alan Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Ankara ve Diyarbakır temsilcilerini 5-0, Batman ekibini de 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Batman temsilcisi de grup ikincisi olarak yarı finale kaldı.

Yarı finalde Ankara M.E. Vakfı Batıkent Ortaokulu ile karşılaşan Osmancık temsilcisi, rakibini 3-0 gibi net bir skorla yenerek adını finale yazdırdı.

Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun finaldeki rakibi Bursa Kükürtlü TSO Ortaokulu oldu. Türkiye şampiyonunu belirleyen maçı 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu böylece Türkiye şampiyonluğuna yenilgisiz olarak ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

Osmancık ekibinin ardından Bursa temsilcisi ikinci, Ankara M.E. Vafkı Batıkent Ortaokulu üçüncü, Batman Selçuklu Ortaokulu ise dördüncü oldu.

Antrenör Barış Boyar, tamamı Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından oluşan Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nun Türkiye şampiyonluğuna yenilgisiz ulaşmasının gururunu yaşadıklarını belirtirken, başta başarının mimarı olan sporcularına, kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı Zeki Gül’e, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak ve yönetim kuruluna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’e ve Osmancık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Sefa Kayalı’ya teşekkür etti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim