Okullararası Dünya Badminton Şampiyonası dün Malta’nın Griza kentinde başladı. Türkiye’yi temsil eden Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, hem kızlarda, hem de erkeklerde ilk maçlarını set vermeden kazanarak süper bir başlangıç yaptı.

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, kızlarda ve erkeklerde 4’er grupta 16’şar takımın mücadele ettiği şampiyonada, erkeklerde; Belçika, İtalya ve Hırvatistan temsilcileriyle birlikte C grubunda yer alıyor. İlk maçında Hırvatistan’la karşılaşan Osmancık ekibi mücadeleyi 5-0 kazandı. Türk ekibi, ikinci maçında gazetemizin basıma girdiği saatlerde İtalya ile karşılaşıyordu.

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi kızlarda ise Portekiz, İskoçya ve Slovakya ile birlikte D grubunda yer alıyor. İlk maçında İskoçya ile karşılaşan Ayyıldızlılar mücadeleyi 5-0 kazanıp şampiyonaya süper bir başlangıç yaptı. Osmancık ekibi ikinci maçında gazetemizin basıma girdiği saatlerde Slovakya ile karşılaşıyordu.

Antrenör Barış Boyar, şampiyonaya çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtirken, gruplarında ilk iki sırayı alan takımların çeyrek finale yükseleceğini söyledi.

Şampiyona 1 Nisan’da sona erecek.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim