Geçen sezon 2.Amatör Küme’de esen Ortaköy Belediye Şapinuvaspor, bu sezon da 1.Amatör Küme’yi kasıp kavuruyor. Kapanmanın eşiğinden dönen Ortaköy temsilcisi, adeta küllerinden yeniden doğuyor.
Amatör futbol liglerinde yıllarca Ortaköy Altınbaşspor adı altında mücadele eden futbol kulübü, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle zaman zaman liglere katılamadığı da oldu. Kapanmanın eşiğine gelen Ortaköy’ün güzide kulübüne Belediye Başkanı Taner İsbir sahip çıktı. Ortaköy Belediyesi’nin himayesine alınan ve ismi Ortaköy Belediye olarak değiştirilen futbol takımı geçtiğimiz sezon 2.Amatör Küme’de şampiyon olup 1.Amatör Küme’ye yükseldi.
Bu sezon da Ortaköy Belediye Şapinuvaspor adı altında 1.Amatör Küme’de mücadele eden Ortaköy temsilcisi, ligi adeta kasıp kavuruyor. Önceki hafta sahasında Eti Lisesi Gençlikspor’u yenerek liderlik koltuğuna oturan Ortaköy Belediye Şapinuvaspor, geçtiğimiz hafta da sahasında Bayat Belediye’yi farklı yenerek zirvedeki yerini korudu.
Ligin geride kalan 5 haftalık periyodunda topladığı 13 puanla liderlik koltuğunda oturan Ortaköy Belediye Şapinuvaspor, şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak dikkat çekiyor.
Kulüp başkanlığını eski futbolcu Seyfi Üzmez’in yaptığı Ortaköy Belediye Şapinuvaspor teknik heyeti ve futbolcuları, ilçenin Belediye Başkanı Taner İsbir’e teşekkür ziyaretinde bulunurken, lider kadronun mimarlarından antrenör Mustafa Veran önemli açıklamalarda bulundu. Yüzde 90’ı Ortaköylü futbolculardan kurulu bir takıma sahip olduklarına dikkat çeken Mustafa Veran, “Ortada bir başarı varsa, bunun mimarı Belediye Başkanımız Taner İsbir’dir” ifadesini kullandı. Elde ettikleri başarılarda ve gelinen noktada Kulüp Başkanı Seyfi Üzmez’in de çok büyük katkılarının olduğunu dile getiren Mustafa Veran, “Şuan ligde yenilgisiz olarak ilerliyoruz. Ortaköy’e hizmet etmekten ve böyle bir takım kadrosu oluşturduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü takımımızın yüzde 90′nı Ortaköylü ve geçen sene bu takımı 1. Amatör Küme’ye çıkaran şampiyon kadrodan sporcularımız var. Hiçbir sporcumuza ‘seninle işimiz bitti’ demedik ve kazanmaya çalıştık.
Şuan takım ruhunu yakaladık. Biz biriz artık ve kazandığımız en önemli şey taraftarlardan ne beklediğimizi anlamaları oldu. Bunu tamamen yerleştirmek için çabalıyoruz. Bunun sinyallerini vermeye başladılar.
Beni en çok mutlu eden tablo ise, son iki maçımızda ‘Ortaköy’ diye bağıran alkış yapan taraftardı. İnşallah taraftar desteği bu şekilde devam eder ve sezon sonunda kazanan Ortaköy ve Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor olur” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim