Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) 2016-2017 Futbol Sezonunun fikstürü dün İstanbul’da çekildi. 4.grupta mücadele edecek olan Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’un da maç programı belli oldu.

Orhan Saka Amatör Evinde düzenlenen fikstür çekimine, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi, Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Ersan, TFF BAL İcra Kurulu üyesi Fahrettin Eserdi, 156 BAL takımının temsilcileri katıldı.

Ladik Belediye, Kastamonu İl Özel İdare Köy Hizmetleri, Fatsa Belediye, 1926 Bulancakspor, 13 Şubat Erzincan Gençlik, Çarşambaspor, Samsun Yolspor, Yeni Amasyaspor, Turhalspor, Güzelorduspor, Görelespor ve Ayancık Belediye ile birlikte 13 takımlı 4.grupta mücadele edecek olan Çorum temsilcisi Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor, ilk maçını Sinop temsilcisi Ayancık Belediye ile deplasmanda oynayacak. 2.hafta Samsun temsilcisi Ladik Belediye’yi konuk edecek olan Ortaköy, 3.haftayı bay geçecek.

4.hafta Kastamonu deplasmanında İl Özel İdare Köy Hizmetleri ile karşılaşacak olan Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor, 5.hafta Ordu temsilcisi Fatsa Belediye ile Çorum’da, 6.hafta Giresun deplasmanında 1926 Bulancakspor’la karşılaşacak. 7.haftada 13 Şubat Erzincan Gençlikspor’u ağırlayacak olan Çorum temsilcisi, 8.haftada Samsun deplasmanında şampiyonluğun güçlü adaylarından Çarşambaspor karşısında puan mücadelesi verecek. 9.haftada bu kez Samsun’un bir diğer temsilcisi Yolspor’u Çorum’da konuk edecek olan Ortaköy ekibi, 10.haftada bir başka şampiyon adayı Yeni Amasyaspor’la deplasmanda karşılaşacak.

11.haftada Tokat temsilcisi Turhalspor’la Çorum’da oynayacak olan Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor, 12.haftada Güzelorduspor’la deplasmanda karşılaşacak. Çorum ekibi, ilk yarının son haftasında sahasında Giresun temsilcisi Görelespor’u konuk edecek.

BAL’da ilk hafta maçları 24-25 Eylül’de oynanacak.

STATÜ AYNI

BAL'da 12 grup birincisi geçen sezon olduğu gibi play-off turuna yükselecek. Bu turda oluşan 6 eşleşme tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve galipler Spor Toto 3. Lig'e yükselecek. Bu turda mağlup olan 6 takım bir kez daha statüye göre eşleştirilecek ve yine tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak 3 eşleşmenin galibi Spor Toto 3. Lig'e çıkacak son 3 takımı oluşturacak. Gruplarda son 2 sıraya alan takımlar ise kendi illerindeki en üst amatör lige düşecek.

(Hüseyin AŞKIN) 

Editör: TE Bilisim