Çorum Belediyespor dış transfer çalışmaları çerçevesinde prensip anlaşmasına vardığı Mümin Talip Pazarlı’ya 2 yıllık imza attırdı.

Dış transferde daha önce Yeni Malatyaspor’dan Yakup Alkan’ı kiralayan, Altındağ Belediyespor’dan forvet arkası Barış Çiçek, Anadolu Bağcılar Spor Kulübü’nden stoper Furkan Mehmet Tuncer, Ankara Adliyespor’dan kaleci Onurcan Piri ve Muğlaspor’dan orta saha oyuncusu Nizamettin Emirhan Kılıç’ı transfer eden Çorum Belediyespor, önceki gün Çorum’a davet ettiği 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Mümin Talip Pazarlı’yla kesin anlaşmaya vardı. Yolu daha önce Çorum’dan geçen Mümin Talip, 2 yıllık sözleşme imzaladı.

MÜMİN TALİP PAZARLI KİMDİR?

1994 Eminönü-İstanbul doğumlu olan Mümin Talip Pazarlı futbola 2004 yılında İstanbul’un amatör küme takımlarından Güzelcespor’da başladı. 2013’te İstanbul temsilcilerinden Beylerbeyi’ne transfer olan Mümin, aynı yıl profesyonelliğe adım attı. Beylerbeyi’nden 2015-2016 sezonu öncesinde Çorum Belediyespor’a transfer olan Mümin, daha sezon başlamadan takımdan ayrılırken, son iki sezonu İzmir’in 3.ligdeki temsilcilerinden Tire 1922 Spor’da geçirdi.

Mümin, geçtiğimiz sezon Tire 1922 Spor’un formasını 36 resmi maçta giyerken, 1 gol attı. 24 yaşındaki stoper oyuncu, bu maçlarda tam 12 sarı, 1 de kırmızı kart gördü. Mümin, profesyonel futbolculuk kariyerinde 3.ligde 132, Türkiye Kupası’nda ise 6 olmak üzere 138 maçta forma giyerken, rakip fileleri 3 kez havalandırma başarısı gösterdi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim