TFF 3.Lig 3.Grup’ta ilk 5 mücadelesi veren Yeni Çorumspor 30.hafta maçında deplasmanda kendisi gibi aynı hedefi kovalayan Kocaelispor’la golsüz berabere kalarak altın değerinde 1 puan daha alıp hedefe biraz daha yaklaşırken, karşılaşma ile ilgili değerlendirmede bulunan Teknik Direktör Bahri Kaya ortaya koydukları futbolun umut verici olduğunu söyledi.

Önemli eksiklerle gittikleri zorlu deplasmanda, sezon başından beri ligi domine eden, saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanan bir rakibe karşı ilk bölüm hariç başa baş oynadıklarını ve kazanabilecek bir futbol ortaya koyduklarını belirten Bahri Kaya, “4 günde ikinci maçımızı oynadık. Daime zirveye oynayan, ligi domine eden, saha ve seyirci avantajını çok iyi kullanan bir rakibe karşı önemli eksiklerimize rağmen ilk 10-15 dakika hariç 70-75 dakika başa baş mücadele ettik.

İkinci yarıda gol pozisyonları bulduk ama atamadık. Üç golcümüz de gününde değildi. Onlar kazanabilirlerdi. Maçın hakkı beraberlikti, berabere bitti.

Açıkçası, kazanacak kadar iyi oynamamız, 2 puan kaybetmemize rağmen beni üzmedi. Deplasmanda oynadığımız Bağcılarspor maçına göre daha tempolu bir futbol ortaya koyduk. Her geçen gün gelişim kaydediyor ve üzerine koyuyoruz. Daha da iyi olacağız. Fizik geliştirme antrenmanları yapmak zorundayız. Çünkü çok zorlu maçlarımız var” şeklinde konuştu.

Kazanmak kadar kaybetmemenin çok önemli olduğunun da altını çizen deneyimli teknik adam, “Kazanmak ne kadar önemliyse, kaybetmemek de bir o kadar önemlidir. Ben göreve geldikten sonra 3 forvetle oynuyoruz. Böyle devam edeceğiz. Hedefe ulaşabilmemiz için kaybetmemeyi öğrenmemiz lazım. Geldiğimden beri oynadığımız 3 maçta kaybetmedik. İnşallah hedefe ulaşacağız.

Kalan 4 maçta Play-Off için puan hesabı yapmanın çok anlamsız olduğu bir grupta oynuyoruz. Kocaelispor maçını kazansak ikincilik hesapları yapacaktık. 4 puanlık farka rağmen henüz Play-Off’u garantileyebilmiş değiliz. Bu yüzden, kalan her maçı ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bu yüzden, her maçta 3 puana talibiz” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim