10 AY CEZA!

Edinilen bilgilere göre, Baki Aygün, il temsilcisi görevinden istifa ettikten sonra federasyon başkanlığına adaylığını açıklarken, federasyondaki yanlışlıklara dikkat çekti. Aygün, bu açıklamaları nedeniyle Okul Sporları Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından 10 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldı. 32 yıldır Türk sporuna başarıyla hizmet eden Baki Aygün’ün ödüllendirilmesi gerekirken sırf açıklamalarından dolayı 10 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması, Federasyon Başkanlığı yolunun kapatılmaya çalışılması şeklinde yorumlandı.

AYGÜN, TAHKİME GİDİYOR

Öte yandan, kendisine ceza verilmesinin şokunu yaşayan Baki Aygün, cezaya itiraz etmeye hazırlanıyor. Aygün, cezanın iptali için Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’na başvuracağını belirtirken, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, “Türkiye Okul Sporları Federasyonu Çorum İl Temsilciliği görevimden istifa ettiğim süreç sonrasında, Federasyon Disiplin Kurulu tarafından 10 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmış bulunuyorum.
32 yıldır sporun içerisinde bulunan ve Türk sporuna Milli Takım sporcusu, beden eğitimi öğretmeni, antrenör, kulüp yöneticisi il temsilcisi ve federasyon kurulları üyesi olarak hizmet ettim.
Yürütmüş olduğum görevler sürecinde sadece ödül almaya motive olmuş bir spor adamı olarak, bu konuda son sözü Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu’nun söyleyeceğini ve adaletin er geç tecelli edeceğine inancım sonsuz” ifadelerini kullandı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim