Güreş Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası bugün Çorum’da başlıyor. Hitit Üniversitesi 15 Temmuz Spor Salonu’nda 4 gün sürecek şampiyonada Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taha Akgül de mindere çıkacak.

Teknik toplantısı dün gazetemizin basıma girdiği saatlerde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasına Ankara ve İstanbul 6’şar sporcu, Kahramanmaraş 30 sporcu, Çorum 21, Erzurum, Bursa, Antalya, Balıkesir, Samsun, Adana, Konya, Tokat, Kocaeli ve İzmir 20’şer sporcuyla katılma hakkına sahip olup, diğer illere ise 10 sporcu kontenjanı verildi.

Şampiyonada bugünkü müsabakalar saat 10.00’da başlayacak olup 65, 74 ve 92 kilodaki güreşçiler mindere çıkacak. Bu sıkletlerin final müsabakaları Cuma günü 17.30’da başlayacak.

ÇORUM’DAN 21 GÜREŞÇİ

Bugün Çorum’da başlayacak ve 4 gün sürecek olan Büyükler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Çorum’u 20 sporcu temsil edecek.

Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke’nin verdiği bilgilere göre, Çorum’u temsil edecek güreşçiler şunlar: Engin Çetin, Musa Şahin, M.Ali Boyar, Bahri Demirci, Yunus Coşkun, Fatih Erdoğan, Bilal Akbıyık, Furkan Eker, M.Ali Eryücel, Rasim Saraç, Mustafa Atak, Murat Kalender, İlyas Güneş, Yasin Havyar, Mimar Sinan İşler, Mücahit Aykaç, Niyazi Çıtak, Bünyamin Coşkun, Enes Damatoğlu, Mustafa Tayyip Küçük.

Federasyon Çorum’a 20 sporculuk kontenjan ayırırken, İlyas Güneş geçen yıl Türkiye şampiyonasında dereceye girdiği için şampiyonada mücadele etme hakkına sahip.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim