Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi Yaz Spor Okulları Açılış Şöleninde yaptığı konuşmada, Belediye’nin spor yatırımlarını anlatırken, sporu her vatandaşın hayatında günlük yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Okulların Yaz tatilinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, öğrencilerin bu tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekerken, “Tatil deyince sadece gezmek, eğlenmek akla gelmemeli. Defteri, kalemi, kitabı bırakmamalıyız. Güleceğiz, oynayacağız ama günün belli bir bölümü okumayla ve spor faaliyetleriyle geçirmeliyiz. Tatili böyle anlamalıyız.
Belediye olarak spor yatırımlarımız artarak devam ediyor. Biz göreve gelmeden, yani 7 yıl öncesinde sosyal ve kültürel belediyecilik adına 3 şey sayılamazdı. Ama bugün onlarca faaliyetimiz var. Belediye bünyesinde Tesisler Müdürlüğü ve Spor İşleri Müdürlüğü olmak üzere iki birim daha kurduk. Bugün uluslararası faaliyetler düzenliyoruz, ülkemizin ve ilimizin adını duyuruyoruz.
Bu yıl Belediyemiz bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarında 22 branşta 1780 evladımız spor eğitimi alıyor. Geçen yıl bu sayı 1160’tı. Büyük bir artış olduğunu görüyoruz. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için spor yapmalı, spor yaptırmalıyız. Türkiye’den 24 milyon gencimiz var. İşte Avrupa Birliği bu genç nesilden korktuğu için bizi kabul etmiyor. Ama biz yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sporu günlük hayatın bir parçası haline getirmek için çalışmaya, sağlıklı bir nesil yetiştirmeye devam edeceğiz.
Spor tesislerimiz hızla yükseliyor. 2 yıl içerisinde hizmete açılacak. Bu tesisler Çorum halkı için yapılıyor, gençlik için yapılıyor.
Önce ahlak, sonra spor diyoruz. Başarılı bir öğrenci veya sporcu olabilirsiniz. Ama ahlak olmadan başarının hiçbir önemi yok. Bu yüzden önce ahlaklı olmalıyız” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim