Misli.com 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Çorum Futbol Kulübü 3.hafta maçında yarın şampiyonluğun güçlü adaylarından Kocaelispor’la deplasmanda karşılaşacak. Lige iyi başlayamayan iki takımın maçı öncesinde Çorum Futbol Kulübü cephesinde tüm planlar puan üzerine yapıldı.

Çorum Futbol Kulübü Teknik Direktörü Bahri Kaya, ne zaman zor durumda olsalar ve Kocaelispor’la oynasalar gerekli skoru aldıklarını belirtirken, yarınki maçın da lige olumlu bir dönüş yapmak adına iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaya, yarınki maçla ilgili olarak, “Çok zor bir maç olacak. Bu iki takım için de geçerli. Biz, hep olumsuzluklar yaşadığımız anlarda Kocaelispor maçı ile birlikte geri dönüşlere imza attık. İnşallah bu maç da o geri dönüşlerden birisi olacak. Kazanarak Çorum’a dönmek istiyoruz. Mutlaka puanla dönmek istiyoruz. Çünkü bizim yeniden lige olumlu dönüş yapmak için bir fırsat yaratmamız lazım. Bu fırsatın da Kocaelispor maçı olduğunu düşünüyorum” dedi.

SİRKÜLASYON GEREKİYORDU

Geçtiğimiz hafta takımda yaşanan ayrılıklarla ilgili de konuşan teknik direktör Bahri Kaya, “Mert Ilıman ve Osman Bodur bizim şampiyon olduğumuz sezon ve geçen sezon kadromuzda bulunan oyuncularımızdan. Bilhassa Osman Bodur benim Çorum FK’nın başına geçmemle birlikte formayı almıştır. Geçen sezon 30’a yakın maç sayısı vardır. Ancak bir sirkülasyon gerekiyordu.

Dış transferde istediğimiz oyuncuları kadromuza kattık. Bu anlamda takım içindeki sirkülasyonu sağlamak ve onların önünü açmak adına böyle bir yol izledik. Transfer dönemi bitmeden yapılan bir değişimdir.

OYUNCU KENDİNİ YETERLİ GÖRDÜĞÜ AN BİZİM İÇİN YETERSİZDİR

Transfer dönemi bu, birileri gidecektir, birileri gelecektir. Altyapıdan iki genç oyuncumuzu da profesyonel yaptık. Benim giden oyuncularla haklarım vardır. Onlar da bunu inkâr edemez. Fakat şunu gördüm. Oyuncu form grafiğini yükseltir ve bunun sonunda bir yere gelir. Bu geldiği yeri yeterli gördüğü an bize yetmiyor. Bizim bu oyuncularla yollarımızı ayırma nedenimizin bundan dolayıdır. Onlar bu zamana kadar çok güzel işlere imza attıklarını düşünüyorlar ancak ben bunun yeterli olmadığını görüyorum.

BATUHAN’IN OYNAMASI GEREKİYOR

Bunlar arasında bir de Batuhan Demirel var. Bildiğiniz üzere Batuhan’ın oynadığı mevkide birçok oyuncumuz var. Onur Kolay, Umut Kaya, Muhammet Fettahoğlu, Kerem Çağatay bir de Mete Yıldız var, zaman zaman onu da ön liberoya çekiyorum. Bu nedenle Batuhan’ın en az 30 maç oynayacağı 3.Lig takımlarından Ispartaspor’a kiralanmasını doğru bulduk.

YAKUP’U BU LİG İÇİN YETERSİZ GÖRDÜK

Yakup Alkan bizim sezon başı tercih ettiğimiz bir oyuncuydu. Ancak Yakup’un zamanla idman performansını bu lig için yetersiz gördük. O anlamda yolları ayırıp yerine başka bir santrafor alalım dedik.

ONUR GİTMEK İSTİYORSA GİDEBİLİR

Kaleci Onur konusuna gelir isek. Onur Tekin’i ben geldim oynattım. Geçtiğimiz sezon 2.Lig’de ilk senemiz olmasına rağmen Onur’a güvendim ve başka kaleci istemiyorum dedim. O da bizi mahcup etmedi. Bu sezon başında çok önemli bel fıtığı ameliyatı geçirdi. Bu nedenle bu sezon mutlaka bir kaleci almam gerekiyordu. Yönetim de bu istediğimi kırmadı. Bunun devamında Onur sıkıntıya düştü. İnşallah o da sıkıntısını halledebilir. Gitmek istiyorsa gidebilir. Ama şuan itibariyle bizimle beraber değil” dedi.

KALECİ İHTİYACIMIZ VAR

Transferle ilgili de konuşan Bahri Kaya, “Bir kaleciye ihtiyacımız var. Yeni bir santrafor almayacağız. Sinan ve Kıvanç’ın dışında takım içinde o bölgede oynayabilecek özelliğe sahip Cengiz var. Onu değerlendirmeyi düşünüyoruz. Şu saatten sonra bir transfer daha yapıp kenarda oturtacağımıza altyapıdan Mert Aktaş gibi Kürşat gibi gençlerimizi A takıma kazandırmayı daha uygun görüyoruz.

Pazartesi gününe kadar transfer süreci devam ediyor. Yönetimimiz nasıl bir yol izleyecek hep beraber bekleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim