Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, özellikle Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği’nin sıkça teknik direktör değişikliğine gitmesi üzerine Futbol Federasyonu’nun bu gibi değişimlerin önüne geçmesi gerektiği yönündeki söylemlerin artmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, her kulübün bir sezonda en fazla iki teknik adamla çalışması gerektiği yönünde görüş belirtti.
Genç teknik adam, bir sosyal paylaşım sitesinde kendine ait hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kulüplerin teknik adam kıyımına sessiz kalınmamalı. TFF mutlaka kulüplere sınırlama getirmeli. Nasıl teknik adamın ve antrenörlerin yılda iki defa takım çalıştırma hakkı varsa, kulüplere de yılda en fazla iki teknik adamla çalışma zorunluluğu getirilsin. Üçüncü hakkında sadece altyapı sorumlusunu göreve getirsin. Böylelikle kulüpler, işine sadık, dedikodu yapmayan, çalışkan ve başarılı teknik adam bulmak zorunda kalacak.
Siyasilerin atadığı teknik adamların işi zora girecek ve kulüp bulan hocalar bundan dolayı çok çalışmak ve başarılı olmak zorunda kalacaklar.
Bir diğer konu da, kulüpler kendini sağlama almak için altyapı sorumlusunu (her ihtimali düşünerek) daha iyi seçecek ve dolayısıyla o kişinin de altyapıya da faydası olmuş olacak.”
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim