SICAĞI SICAĞINA KONUŞMAK İSTEMEDİM

Başkan Özcan’ın “Değerli Samsunlular” diyerek başladığı basın toplantısında yaptığı konuşmadan derlediğimiz açıklaması şöyle: “Pazar günü sahamızda ligin güçlü takımlarından Samsunspor’u 2-1 yendik. Camiamıza hayırlı olsun. Ancak, maç öncesi ve sonrasında yaşanan olaylardan dolayı fazla sevinemedik. Olaylarla ilgili olarak, yanlış cümleler kurmamak için sıcağı sıcağına konuşmak istemedim. O yüzden bugün konuşuyorum.

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI

Değerli Samsunlular! Bildiğiniz üzere rakip takım taraftarlarına Federasyon talimatları gereğince stat kapasitesinin yüzde 5’i oranında kontenjan ayrılıyor. Bu da, 320 seyirciye tekabül ediyor. Biz, komşu kent olması ve Çorum’un da iyi anılması için kontenjanı yüzde 10’a çıkarttık. Yani, 740 bilet ayırdık. Ayrıca, bizim taraftarlarımızın arasında da çok sayıda Samsunlu maçı izledi.

Maça ilginin büyük olması ve Samsun’dan da çok sayıda taraftar geleceğini öngörerek Emniyetle irtibata geçilip bilgi verilmesi yönünde talimat verdim. Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ile irtibata geçilip bilgi verildi ve organizasyonun birlikte yapılması önerildi. Bize verilen cevap şu oldu: Siz özel bir kurumsunuz, organizasyona karışamazsınız.

Yöneticilerime ve kulüp müdürümüze, kale arkası tribününün tamamen Samsunsporlu taraftarlara ayrılması talimatını verdim. Maç öncesindeki eşgüdüm toplantısında da Samsunporlu yönetici Nedim Öztürk ile bu bilgi paylaşıldı ve talebimiz dile getirildi. Ama maalesef her zaman olduğu gibi Çorumspor Başkanı yok sayılmaya devam edildi. Orada da emniyet yetkilileri ‘tedbir alamayız’ diye bu talebimizi geri çevirdiler ve kapıları açmadılar.

CEZAYI BİLE GÖZE ALDIM

Biz, her şeye rağmen rakip takım taraftarlarının tribüne alınmasını istedik. Bu kez, TFF Temsilcisi Kamil Kılınç bize ‘çok ağır yaptırımlar uygularız’ dedi. Araştırdık, 30 bin lira cezası varmış. Ona da tamam dedim. Cezayı da öderim, yeter ki Samsunsporlu taraftarlar dışarıda kalmasın dedim. Ama yine olmadı. Yine kapıları açtıramadım.

Gücüm yetmedi. Yapamadım sevgili Samsunlular, beceremedim. Dinletemedim kendimi. Sizlerden ve Samsunspor camiasından özür diliyorum. Beni özür dilemek zorunda bırakanları da kınıyorum.

KAPILAR AÇILSAYDI HİÇBİR OLAY ÇIKMAZDI

Biz söyleyince yapmadılar. Ama maç oynanırken seyirciler stada girdiler. Hiçbir olay da çıkmadı. Hani önlem alamıyordunuz? Bizden çok daha mı iyi biliyorsunuz organizasyon yapmayı? İki camiayı neden karşı karşıya getiriyorsunuz?

Keşke yenilseydik de Samsunsporlu taraftarlar ıslak ıslak maç izlemek zorunda kalmasaydı.

VALİ OLMASAYDI DAHA BÜYÜK OLAYLAR ÇIKARDI

Ben tek başıma mücadele ediyorum değerli Samsunlular, günahımı almayın. Yanımda kimse yok. Bir Allah’ın kulu arayıp sormuyor. Gücüm yetmedi. O kadar uğraştım, açın kapıları, bir olay çıkmaz dedim ama dinletemedim.

Allah’tan Sayın Valimiz maça gelmiş. O talimat verdi ve Jandarmadan takviye kuvvet geldi. Burada, Samsunsporlulara resmen terörist muamelesi yapıldı. Gücüm yetmedi. Açtıramadım kapıları. Özür dilemekten başka elimden bir şey gelmiyor. Gönlünüzü nasıl alacağım onu da bilmiyorum. Siz bunları hak etmediniz.

Stat benim, takım benim, taraftar benim. Neden organizeyi ben yapamıyorum? Kale arkası bomboştu. Samsunlu taraftarlar da maçı izleseler ne olurdu? 12-13 yaşındaki çocuklar maçı sırılsıklam izlediler. Reva mı bu?

Eğer, Samsunspor’un hukuki bir girişimi olacaksa, yanlarındayız. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

TEK BAŞINA YAPAYALNIZ BİR ADAMIM

Ben yoruldum artık. Koskoca şehrin futbol yükü benim omuzlarımda. Diyarbakır’da oyuncum tehdit ediliyor, bir Allah’ın kulu arayıp demiyor ki ne yapabiliriz. Benim verdiğim primi eleştiriyorlar. Size ne ya! Ben kendi paramı veriyorum. İnsan kendi verdiği para nedeniyle eleştirilir mi? Biz 2 milyonluk takımla mücadele ediyoruz. Bu çocuklar tarih yazıyorlar. Ama kimseden destek göremiyoruz.

Arkamda holdingler, işadamları yok. Deplasmana giderken kimseden 1 kuruş alamıyoruz. Federasyondan gelen paranın üstünü tamamlayıp dağıtıyorum. Ama yorulduk, gerçekten çok yoruldum. Kimse umursamıyor. Kulüp Başkanı olarak kapıları bile açtıramıyorsam, ben neyi yöneteceğim? İstifa etmem gerekiyorsa da ederim. Cuma günü genel kurulumuz var. O zamana kadar düşüneceğim.

ÇORUMSPOR, TARAFTARIN YÜREĞİNDE, GAZETECİLERİN KALEMİNDE

Ben, bu maçta bir kez daha gördüm ki, bu memlekete fazla geliyorum, yok hükmündeyim. Yanımda bir Allah’ın kulu yok. Herkes reklam için yanımda. Lanet olsun böyle galibiyete. Galibiyete bile sevinemez hale getirdiler bizi.

Ortada Çorumspor da yok. Çorumspor sadece taraftarın gönlünde, gazetecilerin kaleminde.

HERŞEYİ ÜZERİME ALIYORUM

Ortada hiçbir şey yok ama olayları büyüttükçe büyüttük. Kapılar açılsa hiç olay falan çıkmayacak. Şölen havasında bir maç olsun, herkes izlesin dedik ama gücüm yetmedi, açtıramadım kapıları. Neymiş, fotokopi biletle maça gelmişler. Sana ne, biz karşılıyoruz.

Her şeyi üzerime alıyorum. Tüm Samsunlulardan ve Samsunspor camiasından özür diliyorum. Elimden başka da bir şey gelmiyor. Samsunspor’a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. İnşallah onlar da bizim kovaladığımız hedefe ulaşırlar.

TARAFTARIMIZLA GURUR DUYUYORUM

Ben buradan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Başkanlarının sözünü dinlediler, hiçbir taşkınlık yapmadılar ve takımlarını desteklediler. Bu zor sınavdan yüzlerinin akıyla çıktılar. Kendileriyle gurur duyuyorum.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim