Spor Toto 3.Lig’de 2016-2017 Futbol Sezonunun fikstürü dün İstanbul’da çekildi. 1.grupta mücadele edecek olan Çorum Belediyespor ilk maçını 3 Eylül’de Çorum’da İstanbul temsilcisi Beylerbeyi ile oynayacak.
TFF'nin Beykoz Riva'da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Salonu'nda yapılan kura çekimine TFF Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Sponsorluklar ve Pazarlama'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.
Fikstür çekimi sonrasında Çorum Belediyespor’un ligdeki maç programı belli oldu. 19 takımlı grupta Kozan Belediye ilk haftayı bay geçecek olup, Çorum Belediye sahasında Beylerbeyi ile karşılaşacak. 2.hafta 24 Erzincanspor’a konuk olacak olan Çorum Belediye, 3.haftada sahasında Gölcükspor’la karşılaşacak. 4.Haftada Tekirdağspor’a konuk olacak olan Çorum Belediye, 5.haftada Ankara Demirspor’la Çorum’da, 6.haftada Cizrespor’la deplasmanda, 7.haftada Erzin Belediye ile iç sahada, 8.haftada Van Büyükşehir Belediye ile deplasmanda karşılaşacak.9.hafta maçında Antalya temsilcisi Manavgatspor ile kendi sahasında oynayacak olan Çorum Belediye, 10.hafta maçında Kütahyaspor’a konuk olacak. 11.haftada Bursa Nilüferspor’u ağırlayacak olan kırmızı-siyahlılar, 12.haftada Bayburt Grup Özel İdare ile deplasmanda karşılaşacak.
13.haftada Çorum Belediye’nin konuğu Kocaelispor olurken, 14.haftada İstanbul deplasmanında Kartalspor’la karşılaşacak olan Çorum Belediye, 15.haftada İzmir’in siyah-beyazlı ekibi Altay’ı konuk edecek.
16.haftayı bay geçecek olan Çorum Belediye, 17.haftada Denizli deplasmanında Kızılcabölükspor’un konuğu olacak. 18.haftada Kozan Belediye ile Çorum’da karşılaşacak olan Belediyespor, ilk yarıyı İstanbul deplasmanında Sancaktepe Belediye maçıyla tamamlayacak.
3.Lig’de, 3 Eylül’de başlayacak yeni sezonun ilk yarısı 18 Aralık’ta sona erecek. İkinci yarı 15 Ocak’ta başlarken, grup maçları 30 Nisan 2017’de tamamlanacak.
Çift devreli lig statüsüne göre oynanacak maçlar sonunda, gruplarını birinci bitiren takımlar doğrudan 2.lige yükselecek. 2., 3., 4.ve 5.olan takımlar ise Play-Off’a yükselecek. Çorum Belediyespor’un yer aldığı 1.grupta son 4 sırayı, 2.ve 3.gruplarda ise son 3 sırayı alan takımlar Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) düşecek.
Editör: TE Bilisim