Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 41 yıldır Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün daveti üzerine Çorum’a alındı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Ankara Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Metin Ertuğrul ve kulüp yöneticileri ile yaptığı görüşmede Hitit Rallisi’nin yıllar sonra Çorum’a kazandırılmasını sağlamış oldu.

43 TAKIM KATILIYOR
Hitit Medeniyeti’nin başkenti olan Çorum, 41 yıldır düzenlenen Hitit Rallisi’ne ev sahipliği yapacak. 19-20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 42. Hitit Rallisi’ne Çorum Belediyesi damgasını vurdu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün davetiyle vatanına dönen Hitit Rallisi, Çorum Belediyesi Hitit Rallisi adı ile düzenlenecek. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum’da ilk kez düzenlenecek olan Çorum Belediyesi Hitit Rallisi’ne, 43 takımın katılacağını ve bu sayının yarış camiasınca rekor olarak ifade edildiğini söyledi. Külcü, bu hafta sonu otomobil yarışlarının kalbinin Çorum’da atacağını kaydetti.

SEYİRCİYE ÖZEL YARIŞ
Hitit Rallisi’nin Kırkdilim ve Çatak etabının zorlu yolarında yarışacak olan usta sürücülerin 19 Eylül Cumartesi günü Fuar Alanı’nda saat 18.00’de yapılacak start töreni ile gaza basacağını belirten Külcü, Fuar Alanı’nda oluşturulan özel seyirci etabında gösteri yarışına katılacak birbirinden güçlü otomobillerin otomobil tutkunlarına görsel şov sunacağını kaydetti.

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi Hitit Rallisi’nin ilk günü olan 19 Eylül Cumartesi günü Türkiye’de bir ilke daha imza atılarak, zorlu yarış gece etabıyla başlayacağını ifade etti.
Yarışın ikinci günü olan 20 Eylül Pazar günü, Kırkdilim ve Çatak etaplarının tamamlanacağını ve ödül töreninin Gazi Caddesi’nde yapılacağını belirten Külcü, “Yarış sonu Çorum Belediyesi önünde kurulacak finish noktasına 17.03’te gelecek olan pilotlar, burada düzenlenecek kupa töreniyle madalyalarına kavuşacak. Gazi Caddesi, büyük bir görselliğe ev sahipliği yapmış olacak. Tüm hemşehrilerimizi bu önemli otomobil yarışına davet ediyoruz. İnşallah hafta sonu yapılacak olan yarışların otomobil severlerin beklentilerine cevap verecektir” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim