Hentbol Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Mini Minik Kızlar İl Karmaları Türkiye Şampiyonası Amasya’da devam ediyor. Çorum takımı, oynadığı 4 maçı da kazandı ve grup birincisi olarak yarı finale yükseldi.

Amasya Spor Salonu’nda devam eden şampiyonaya 10 ilden 10 takım katılırken, takımlar 5’erli 2 gruba ayrıldı. Çorum Karması, Ankara, Amasya, Kırşehir ve Muğla-Milas’la birlikte A grubunda yer aldı. Antrenörlüğünü Taner Adıkdı’nın yaptığı Çorum temsilcisi, ilk maçında Kırşehir’i 23-8 yenerek şampiyonaya çok iyi bir başlangıç yaparken, ikinci maçında Ankara’yı çekişmeli geçen mücadelenin ardından 17-16 mağlup etti. Üçüncü maçında evsahibi Amasya’yı 18-4 gibi farklı bir skorla mağlup ederek yarı finale yükselmeyi garantileyen Çorum Karması, dün de Muğla-Milas’ı 18-1 yendi ve grup birincisi olarak yarı finale yükseldi.

Şampiyonada grup maçları dün yapılan karşılaşmalarla tamamlanırken, gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale yükseldi. Yarı final ve final maçları bugün oynanacak. Sabah seansında oynanacak yarı final maçlarının galipleri öğleden sonra Türkiye şampiyonluğu için karşılaşacak. Yarı final maçlarını kaybeden takımlar ise öğleden sonra üçüncülük maçına çıkacak.

Çorum Karması, yarı final maçında saat 10.00’da Amasya-Suluova ile karşılaşacak. Yarı finalin diğer maçı ise Muğla-Fethiye ile Kırşehir arasında oynanacak.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim