Şellale Cafe’de düzenlenen yemeğe Başkan Ali Dursun’un yanı sıra ikinci başkan İlhan Kol, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Yemekte son oynanan İskilipspor maçı ve hedefleri hakkında açıklamalar yapan Başkan Ali Dursun, futbolcu sağlığının da her şeyden önce geldiğinin de altını çizdi.

ENKAZ DEVRALDIK AMA 3.LİG’İ HEDEFLİYORUZ

Çimentospor’un Çorum’un en köklü kulüplerinden biri olduğunu belirten Başkan Dursun, “Biz Çimentospor’u yeni devraldık. Bir enkaz devraldık. Çimentospor gibi bir kulübün bu hale gelmesini istemezdik. Takımımız düşmeye yakın bir pozisyondaydı. Bu durum bizi vicdanen rahatsız etti ve elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Çünkü yıllarda çimentonun ekmeğini yedik. O yediğimiz ekmeğin karşılığında bugünlere geldik. Bu takıma vefa borcu hissederekten elimizi taşın altına koyduk. İlk hedefimiz takımı ligde tutmaktı bunu en son İskilipspor’u deplasmanda yenerek başardık. Ama bizim hedefimiz bunla sınırlı değil. Biz Çimentospor’u her sene ligi orta sıralarda tamamlayan bir takım olmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni sezon için şimdiden düğmeye bastık. Hedefimiz gelecek sezon 1.Amatör Küme’de şampiyonluk yaşayıp Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) yükselmektir. Yönetim olarak bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. BAL’da ise ilk çıktığımız sezon çıtamızı yükseltip daha sonra 3.Lig’e yükselmek en büyük hedeflerimizden biri. Çorum’da neden 2 profesyonel takım olmasın. Belediyespor varsın daha üst liglerde olalım bizde alt liglerde Çorum’u temsil edelim. Ben kendi iş hayatımda da öyleyimdir. Bir iş olacaksa en iyisi olacak yada hiç olmayacaktır. Çimentospor gibi köklü bir kulübü yüksek yerlere çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İSKİLİP’TE Kİ OLAYLARIN SEBEBİ GALİP GÜL’DÜR!

İskilipspor ile oynanan istenmeyen olaylarla sona eren karşılaşmaya da değinen Başkan Dursun, bütün olayların tek sorumlusu İskilipspor antrenörü Galip Gül’dür dedi. Sporda şiddete her zaman karşı olduğunun da altını çizen Başkan Dursun, “Kulübü devraldıktan sonra ilk maçımıza çıktık. İlk maçımızda da istenmeyen olaylara maruz kaldık. Buda benim talihsizliğim sanırım. Antrenörleri olacak malum şahıs hakemin her düdüğünde sahaya girerek futbolcuları kışkırtmıştır. Bir de bu arkadaşın eğitimci olduğunu duydum. Bir eğitimcinin bu denli futbolcuları ve taraftarı kışkırtmasını aklım almıyor. Taraftarın biri sahaya bıçakla giriyor. Bu konuda gereken neyse onlar yapılsın. Bugün benim takımım gitti deplasmana, yarın başka bir takım gidecek. Hepsi korkuyla İskilip’e gidecek. Tabiki bunların hepsini İskilip halkına mal etmiyorum. 10-15 kişilik grupların yaptıkları İskilip gibi güzel bir ilçemize leke süremez. İnsan sağlığı üzerinde bir şey var mı? Bu çocukları anne babaları bize emanet ediyor. Ben onlara ne cevap vereceğim. Bu çocuklar gelip ne güzel sporunu yapıyor uyuşturucu ve benzeri kötü şeylere özenmeden. İnşallah içlerinden başarılı futbolcularda çıkar ve çok iyi yerlere giderler. Bizde buna vesile olursak ne mutlu bize” dedi.

70 YAŞINDAKİ BİR AMCA TORUNU YAŞINDAKİ FUTBOLCUYA KÜFÜR EDİYOR

İskilip’te yaşanan olaylarla alakalı gerekli yerlerle yazışmaları yaptıklarını söyleyen Başkan Dursun, maç esnasında oldukça ilginç diyaloglara şahit olduklarını belirtti. 70 yaşlarında bir amcanın torunu yaşındaki futbolculara küfürler savurduğunu dile getiren Dursun, “Biz maçımızı izliyoruz yanımızda oturan 70 yaşındaki bir amca bunlar Çorum’dan gelmiş diyor ve torunu yaşındaki futbolcular basıyor küfürü. Utanmıyormusun amca sen torunun yaşındaki bir çocuğa küfür etmeye, ve biz Çorum’dan geldik diye bizim yanımızdan kalkıp gidiyor. Yahu biz nereden geldik sanki Ermenistan’dan mı geldik. Hepimiz aynı memleketin insanlarıyız bu ne kin bu ne öfke? Ben yine söylüyorum bizim çocuklarımızın kavga esnasında ikili diyaloglarda kayıtları çıksın ben yine cezalarını vereceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Sahaya bıçakla girip saldırmak nedir? Onun için yetkililerden gerekenin yapılmasını istiyorum” dedi.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE YOK

Hedeflenen başarıya ulaşmaları halinde isim değişikliğini düşünmediklerini de belirten Başkan Dursun, “Sponsorlarımızla anlaşmamız ne şekilde olur şuan için bilmiyorum. Olurda isim konusunda bir anlaşma yaparsak belki o zaman mecburi değişikliğe gidilebilir. Onun dışında Çimentospor gibi köklü bir kulübün ismini değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. diyerek sözlerini noktaladı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim