Özel Sporcular Spor Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programı gereğince Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve TESYEV destekleri ile Antalya-Kemer’de düzenlenen Özel Sporcular Yavuz Kocaömer 2.Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda 11. klas mental kategorisinde birinci olan Anadolu İş Okulu Spor Kulübü masa tenisi sporcusu Sümeyra Türk, milli takım kampında yer alıyor. Milli sporcu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına hazırlanıyor.

İtalya’da düzenlenecek olan Lignano Open Turnuvası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporcular, Çorumlu antrenörler Mesut Kuşgöz ve Sedef Karadağ nezaretinde hazırlıklarını İzmir’de sürdürüyorlar. 25 Şubat’ta başlayan ve 12 Mart’ta sona erecek kampta Sümeyra Türk’ün yanı sıra Ankara’dan Ebru Acar ve Yalova’dan Garip Olcaş yer alıyor.

2020’YE HAZIRLIK

Sümeyra Türk, haftanın 6 günü başantrenör Mesut Kuşgöz, antrenörler Derya Tuncal ve Sedef Karadağ nezaretinde antrenman yapıyor. Sümeyra Türk’ün mental kadınlar kategorisinde son 4 yılın Türkiye şampiyonu olduğunu belirten antrenör Mesut Kuşgöz, sporcularının uluslararası alanda da büyük başarılar kazandığını hatırlattı. Sümeyra’nın aynı zamanda olimpik sporcu kadrosunda yer altığının da altını çizen Mesut Kuşgöz, “2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarına hazırlanmaktayız. Bunun için yoğun bir çalışma programı uyguluyoruz.

Sümeyra Türk geçtiğimiz yaz Fransa’da yapılan İnas Avrupa Oyunlarında ferdiler, takımlar ve çiftlerde ikinci, karışık çiftlerde ise üçüncü oldu. Rankingde şu anda Dünya klasmanının 18.sırasında yer alıyor. 23 yaş altında ise Dünya klasmanının 6.sırasında bulunuyor.

İnşallah, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlarında da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edip madalya alacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim