2018-19 Amatör Futbol Sezonunda görev alacak hakem ve gözlemcilerin yanı sıra bölgesel klasmana teklif edilecek hakem ve gözlemcileri belirlemek üzere Merkez Hakeme Kurulu’nun talimatı üzerine yurt genelinde tüm illerde düzenlenen sınavlar tamamlandı. Çorum’da da, ilk olarak hakemler TOKİ Atletizm Sahası’nda atletik testten geçti. Hakem ve gözlemciler önceki akşam da yazılı sınava tabi tutuldular. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Çorum Şubesi Lokalinde yapılan yazılıya 28 il hakemi ve 5 il gözlemcisi katıldı. Hakem ve gözlemcilere 50’er soru sorulurken, 40 dakika süre verildi.

İl Hakem Kurulu Atama Sorumlusu Kahraman Ölçer, yazılı sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirtirken, 60 puan alan hakem ve gözlemcilerin yeni sezonda görev almaya hak kazanacaklarını, 70 ve üzeri puan alan hakem ve gözlemcilerin ise bölgesel klasmana teklif edilebileceklerini kaydetti.

Ölçer, bölgesel orta hakemliğe 1, yardımcı hakemliğe 3, bölgesel gözlemcilik için de 2 isim teklif etme haklarının bulunduğunu sözlerine ekledi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim