Güreş Federasyonu Başkanlığı’nın 2016 yılı faaliyet programında yer alan Gençler Serbest Stil Türkiye Şampiyonası Tokat’ta sona erdi.
Ali Yücel Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Çorum’u temsil eden Çorum Belediyespor Kulübü güreşçileri bir gümüş, bir de bronz olmak üzere 2 madalya kazandılar.

ERYÜCEL’İN İLK MADALYASI
Dün, 120 kiloda mindere çıkan Bekir Eryücel, finalde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Amrakh Muktadov’a yenilerek Türkiye ikinciliğinde kalırken, gümüş madalyanın sahibi oldu. Güreşe yaklaşık 2 yıl önce başlayan Bekir Eryücel, ilk kez bir Türkiye Şampiyonası’nda madalya kazandı.
Şampiyonanın ilk gününde 50 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Engin Çetin ise finali kaçırdıktan sonra madalya maçını kazanarak Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Dün 60 kiloda mücadele eden Ömer Akbıyık ise madalyayı kıl payı kaçırarak Türkiye beşinciliğini elde etti.
Çorum Belediye, takımlar genel klasmanında birçok devi geride bırakarak Türkiye beşinciliğini aldı. Bursa Büyükşehir Belediye Türkiye şampiyonu oldu. İkinciliği Ankara Şekerspor elde etti.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim