Çorum Belediyesi tarafından her yıl “yağlı” olarak düzenlenen “Çorum Belediyesi Güreşleri” bu yıl “karakucak” olarak düzenlenecek. Bugün Nazmi Avluca Sahası’nda yapılacak karakucak güreşleri saat 10.00’da başlayacak.

Çorum Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, güreşler bu yıl da Nazmi Avluca Sahası’nda gerçekleştirilecek. Müsabakalar, minik, yıldızlar, teşvik, tozkoparan, deste 1, deste 2, deste 3, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde yapılacak. Tertip Komitesi Turhan Candan, Mehmet Döngel, İrfan Yiğit, Nadir Solak, Mustafa Ercan ve Hüseyin Teke’den oluşan güreşler dereceye giren pehlivanlara toplamda 68 bin 200 lira para ödülü verilecek. Müsabakalar saat 10.00’da başlayacak.

GÜL’DEN DAVET

Öte yandan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Çorum halkını bugünkü güreşleri izlemeye davet etti. Gül, güreşlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Yıllardır düzenlediğimiz Çorum Belediyesi Geleneksel Yağlı Güreşleri organizasyonu ile ata sporumuz güreşi, Çorumlu güreş sever vatandaşlarımızın ayağına getiriyorduk. Bu yıl vatandaşlarımızdan ve pehlivanlarımızdan gelen talepler üzerine yağlı güreşler yerine karakucak güreşleri düzenleme kararı aldık. Ben inanıyorum ki, karakucak güreşleri de daha önce düzenlediğimiz yağlı güreşler kadar çekişmeli ve heyecanlı geçecek" dedi.

Gül, güreşlere ilginin bir hayli fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim