Geçtiğimiz günlerde 2. ve 3.Lig kulüplerinin altyapılarını yeni sezonda ‘Gelişim Ligleri’ne almama kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerden gelen yoğun tepkiler üzerine beklenildiği gibi geri adım attı. Gelişim Ligleri Statüsü’nde yapılan değişiklikle 2. ve 3.Lig kulüplerinin altyapılarının yeniden Gelişim Liglerine alınmasının önü açıldı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, 2. ve 3.Lig kulüplerinin altyapılarının mücadele edeceği Bölgesel Gelişim Ligleri U15, U16, U17 ve U19 yaş kategorilerinde düzenlenecek ve lige katılım zorunlu olacak. Herhangi bir yaş kategorisine katılmayan kulüp, diğer yaş kategorilerine de alınmayacak. U14 yaş kategorisi Bölgesel Gelişim Liglerinden çıkartılırken, kulüplerin bu yaş kategorisinde illerinde düzenlenecek lige katılmaları zorunlu hale getirildi. Bölgesel Gelişim Ligi’ne katılan kulüpler, aynı yaş kategorilerinde kendi illerindeki yerel liglere katılamayacak.

Statünün yeni haliyle yayınlanmasından sonra kulüplerin 15 gün içerisinde katılım formu ve taahhütnamesini bağlı bulundukları TFF Bölge Müdürlüklerine ibraz etmeleri gerektiği belirtildi. Katılım formu ve taahhütnamesinde yer alan yükümlülükleri yerine getirmeyen her kulübe 50 bin lira para cezası verileceğine dikkat çekti.

2017-2018 Sezonu Gelişim Ligleri Statüsü, TFF’nin internet sitesi “TFF.ORG”da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim