Macaristan'da 22-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası öncesinde en önemli turnuva olma özelliğini taşıyan 46. Yaşar Doğu Serbest Güreş Turnuvası, İstanbul Bahçelievler Belediyesi'nin sponsorluğunda Hasan Doğan Spor Salonu'nda bugün başlıyor.

ŞAMPİYONLAR SAHNE ALACAK

21 ülkeden 300 civarında güreşçinin katılımı ile gerçekleşecek olan turnuvada dünyanın en önemli güreşçileri mindere çıkacak. Türk milli takımında 86 kiloda mücadele eden Çorumlu güreşçi Fatih Erdin'in yanı sıra Süleyman Atlı, Selahattin Kılıçsallayan, Yakup Gör, Rıza Yıldırım, Selim Yaşar, Mustafa Kaya, Cengizhan Erdoğan, Recep Topal, Ahmet Bilici, Hüseyin Civelek, bayanlarda ise Yasemin Adar, Evin Demirhan ve Buse Tosun gibi şampiyon isimler mücadele edecek.

Kadrosunda büyük başarılar elde etmiş olan ABD Milli takımı turnuvaya tam kadro geldi. ABD takımında özellikle 74 kg Olimpiyat ve 4 kez Dünya Şampiyonu Jordan Burrougs, 97 kg Olimpiyat ve 2 kez Dünya Şampiyonu Kyle Synder, Dünya Şampiyonu 61 kg Logan Stieber, Olimpiyat ve dünya üçüncüsü 86 kg Michael J. Cox, 57 kg Dünya ikincisi Thomas Gilman, Pan American şampiyonu ve dünya üçüncüsü 70 kg James Green, 86 kg David Taylor, 125 kg Nicholas Gwiazdoowski gibi güçlü isimler var.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim