Erzincan’da düzenlenen Gençler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden Çorumlu güreşçiler 1 altın, 2 de gümüş olmak üzere 3 madalya alırken, Engin Çetin Türkiye birinciliğini elde etti.

Merkez Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya 50 ilden 500’ün üzerinde güreşçi katıldı. Şampiyonada Çorum’u temsil eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Engin Çetin 57 kiloda mindere çıktı. Milli güreşçi elemelerdeki tüm rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde İstanbul Sancaktepe Belediyespor’dan Ferhat Kılıç’la karşılaşan Engin Çetin, rakibini yenerek Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

70 kiloda mindere çıkan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Bilal Akbıyık finale yükselme başarısı gösterirken, Antalya ASAT Güreş Kulübü’nden Ensar Bıyık’la Türkiye şampiyonluğu için karşılaştı. Çorumlu güreşçi, çekişmeli geçen müsabakayı kaybederek Türkiye ikinciliğinde kaldı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Finalde yenilerek ikincilikte kalan bir diğer Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi ise Mustafa Tayyip Küçük oldu. Küçük, 125 kilonun finalinde yenilip gümüş madalyada kaldı.

Yine Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Muhammed Ali Eryücel ise madalya maçında yenilerek Türkiye beşincisi oldu.

Editör: TE Bilisim