Çorum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇASKF) Başkanı Sefer Kurtaran, 2016-2017 Amatör Futbol Sezonun sona ermesi üzerine bir açıklama yaptı.

Çorum ASKF’nin en büyük gelir kaynağının futbol kulüpleri olduğunu hatırlatan Kurtaran, bu yüzden futbola daha çok önem verdiklerine dikkat çekerken, “Bizim için bütün spor branşları önemli. Ancak, en büyük gelir kaynağımız futbol kulüpleri olduğu için futbola daha çok ağırlık veriyoruz” dedi.

U12 Futbol Ligi ile birlikte sona eren 2016-2017 Amatör Futbol Sezonunu genel olarak değerlendiren Sefer Kurtaran, spor taban birlikleri ile uyum içerisinde çalışmalar yaptıklarına vurgu yaparken, bunun neticesinde sorunsuz bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Çorum ASKF olarak kulüplerin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını da kaydeden başkan Kurtaran, çoğu ilde olmayan arşiv çalışmasını hayata geçirdiklerini söyledi. Birkaç yıldır her sporcu için arşiv tuttuklarını ve bu arşivlerin Spor Liseleri ve BESYO sınavlarına giren öğrencilerin evraklarının hazırlanmasında büyük kolaylık sağladığına vurgu yapan Kurtaran, “Bu çalışmamız birçok ilde yok. Bu çalışma ile öğrencilerimizin öğrenim hayatlarına katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Liglerin organizasyonunda görevli kurullar ve spor taban birlikleri ile uyum içerisinde çalışmalar yaptıklarını ve bunun neticesinde sorunsuz bir sezon geçirdiklerini kaydeden Çorum ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, uyumlu ve başarılı çalışmaların meyvesi olarak U15 Türkiye Futbol Şampiyonası finalinin Çorum’da yapıldığını ve Türkiye Şampiyonunun Çorum’da belli olduğunu hatırlattı. Kurtaran, “Çorum ASKF olarak kulüplerimiz ile ilgili kurumlar arasında gereken köprüyü her zaman kurduk, kurmaya da devam ediyoruz. Amacımız doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her zaman her türlü tenkitlere de açığız. Her fikri dinler ve değerlendiririz” şeklinde konuştu.

Kurtaran, açıklamasının son bölümünde, müsabakalara ilçelerden katılarak büyük fedakârlık yapan kulüplere, taban birliklerine, ilgili tüm kurullara, Futbol İl Temsilcisi Engin Ayan, kulüplerin lisans işlemlerini yapan Ahmet Aylar ve müsabakaları kamuoyuna duyuran basın kuruluşlarına teşekkür etti.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim